Articol despre fard pleoape machiaj ochi


Cu siguranta nu putine dintre dv. au intampinat greutati in aplicarea fardului de pleoape, intr-un machiaj placut al ochilor, sau in a reusi sa-l faceti sa reziste intact de-a lungul zilei.

Pentru realizarea machiajului perfect trebuie luate in vedere mai multe detalii, care fac diferenta intre un machiaj obisnuit si un machiaj profesionist. Unul dintre aceste detalii este aplicarea corecta a fardului de pleoape.

Un pas foarte important este crearea unei baze corecte pentru fardul de pleoape. Aceasta consta in aplicarea in prealabil a unui corector sau fond de ten pe pleoape, pe care apoi il fixam cu un strat de pudra. Ca alternativa, exista baze speciale de machiaj pentru zona pleoapelor superioare, care inlocuiesc aceasta procedura. Abia apoi se poate incepe machiajul propriu-zis.

Machiajul ochilor se poate realiza folosind farduri compacte, farduri pulbere sau farduri cremoase:

  • Fardurile compacte se aplica, in functie de tipul de machiaj dorit, pe toata pleoapa. De preferat este crearea unui degrade intre culorile folosite, pentru a nu se vedea o delimitare clara intre acestea. Trebuie tinut cont de forma ochilor binenteles, pentru a putea face eventualele corectii necesare si aici ma refer la umbre si lumini. Abia dupa aceea se aplica culorile propriu-zise.
  • Fardurile pulbere sunt de obicei farduri foarte sidefate. Ele trebuie folosite la finalul machiajului ochilor, ca o completare, eventual doar pe centrul pleoapei superioare.
  • Fardurile cremoase pot crea un efect foarte frumos la realizarea unui machiaj de zi, datorita texturii lejere. Ele pot fi lasate ca atare, sau pot fi folosite si la un machiaj de seara, ca baza pentru fardurile pulbere. Efectul este spectaculos.

Copyright © 2008-2023 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania