Astăzi, cu machiajul de ieri – cu Roxana Dumitru

În video: eu, cu machiajul de aseară
???

Nu, nu fac asta des, de fapt nu mi se intampla niciodată sa dorm machiată. O făceam in tinerete, însă acum, având certitudinea ca ma pot machiaj fix cum vreau, oricand vreau, mă face sa nu imi mai para rau dupa o „masca”, dupa un machiaj.
Am vrut sa merg „pe burta” cu asta, nu sa povestesc într-un articol, pe site, ca am dormit machiată. Însă cand m-am văzut dimineata, am simtit ca trebuie sa ating un punct esențial.

De câțiva ani, la toate evenimentele la care merg, observ un fenomen. Care este 99% valabil pentru machiajele plătite (pt ca, prin prisma meseriei, eu vad clar cine a plătit si cine nu pt un machiaj ) .
Pe la ora 12, adică în functie de cand a fost realizat, după un interval de maxim 12 ore, toate fețele sunt foarte lucioase, albicioase, ba chiar , străvezii (adica spre gri chiar), si cu cearcănele la vedere. Ma refer doar la baza de machiaj. Restul e prea putin important, pt ca, asa cum imi place mie sa spun, un fard la ochi poate pune multa lume, mai bine sau mai putin bine. Insa baza este primordială, este cea mai importantă.
Pentru cine merge ca si invitat la un eveniment, poate conteaza, poate nu. Însă pentru o mireasă, nașa, sau orice alta persoana ce se machiaza si are nevoie a machiajul sa ii reziste 24 ore, este cel mai important aspect.

Nu pot sa nu compar machiajul meu, cu machiajul purtat de restul persoanelor.
Machiajul meu arata impecabil pana cand ma demachiez.

De menționat este că eu cand ma machiez , nu folosesc aerograful. Pentru ca imi e greu sa ma machiez singura cand port extensii de gene. Si pentru ca ar trebui sa le curăț extrem de bine dupa aplicarea bazei de machiaj. Si nu am răbdare sa fac asta. Eu ma machiez „the old fashioned way” cu pensula, fond de ten buildable, ca sa pot pune mai putin sau mai mult, in functie de necesități, fixat clasic. Nu baze matifiante, nu primar de nush care. Simplu. Dar eficient!
Acum 2 zile am avut o clienta, mireasa, care mi-a spus că a venit la mine pentru ca a văzut o prietena apropiată purtând machiajul meu, machiaj care a rămas „intact” spune ea până a doua zi inclusiv. Intact nu o fi fost, e imposibil. Însă in ochii cuiva care nu e specialist, rezistența aceasta pare imposibilă.

Pe mine asta mă definește si ma recomandă. Pe mine de aceea ma aleg clientii.

Ce vreau sa spun este atât pentru clienti, cât si pentru profesionisti. Un machiaj care nu rezista are la baza o tehnica greșită de aplicare. Atât. Nu produsele sunt de vină, ci felul în care este realizat machiajul.

Succes!

 

PS: La realizarea machiajului am folosit fondul de ten de la Paris Berlin, Le Fluid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copyright © 2008-2022 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania