Cine alege forma sprancenelor? Specialistul sau clienta?

Buna tuturor,

Azi vreau sa prezint un subiect drag pt mine, pe care l-am mentionat in treacat in ultimul material postat, dar despre care eu vorbesc cu fiecare clienta in parte, si cu fiecare persoană care imi deschide usa spre acest subiect.

 

Este vorba despre cum le ajut eu pe cliente sa isi aleaga forma, culoarea, si tipul de micropigmentare, tipul de procedură.

Am sa folosesc iar proportiile, si spun ca aproximativ 99% din cliente nu știu sa isi faca alegerile corect. Si o sa spuneti da, normal, ca doar daca stiau sa isi deseneze singure sprancenele , buzele sau eyelinerul la ochi, nu mai veneau la micropigmentare. Adevarat. Si nu neaparat. Ca o paranteza, tocmai persoanele ce au indemanare si au exersat suficient cat sa stie sa isi traseze ce au nevoie pe fata, tocmai ele vin, pt ca alegerea deja e făcută, si e cel mai simplu. Ele nu scapa de machiajul zilnic, insa obtin un ajutor, un desen natural de cele mai multe ori, ca si suport, pe fiecare zona dorita, cu care se trezesc dimineața, pt ca da, machiajul semipermanent este ceva ce trebuie facut in functie de asta: cum ma simt daca dimineata ma trezesc cu buzele gata facute, sau perfect conturate, sau cu eyeliner la ochi, sau cu sprancenele pline de culoare?

Într-adevăr, clientele care stiu clar ce vor, majoritatea vor ceva natural, cat sa arate bine pe fata total nemachiata dar sunt si cele ce se machiaza zilnic, inclusiv in vacante, si isi doresc sa fie totul gata trasat ca sa le usureze procesul de dimineața.

Si este in regulă. Eu respect dorintele si alegerile fiecarei cliente, fara sa judec in nici un fel alegerile, insa da, raman alaturi de ele ca ghid si le dirijez in functie de principiile mele, ca sa luam impreuna decizia cea mai buna pt ele, pentru ca simplul fapt ca m-au ales pe mine imi arata ca sunt pe aceeasi lungime de unda cu mine.

 

Si aici revin la subiectul de azi.

Cand clienta se aseaza pe scaunul meu pt prima data, intai participa la o discuție despre ce isi dorește de la mine, de la sa zicem ca vorbim de sprâncene, deci ce isi doreste de la sprancenele ei, ce o nemultumeste si ce isi doreste modificat, îmbunătățit. Ea poate vede o asimetrie, sau poate vede ca sunt prea rare, sau prea subțiri, sau vede o problema la forma naturala pe care o vrea corectata si îmbunătățită sau i-au placut sprancenele prietenei, si vrea si ea. In aceasta parte eu nu intervin, doar ascult. Sunt cliente care la intrebarea mea imi raspund si imi explica directiile de lucru, ca si cum eu le intreb propriu-zis ce sa le fac, si raman putin intrigate, de ce le intreb asta totusi, pentru ca eu ar trebui sa știu, ca doar au venit la specialist.

 

Dupa ce ascult, intervin eu, si spun tot ce vad si tot ce consider eu ca nu este in armonie cu fizionomia, si totodata fac recomandarile pe care simt ca trebuie sa le fac legat de forma, culoare, grosime, intensitate, si tehnica.

 

Si abia apoi pun impreuna ce am auzit de la clienta, si ce am expus eu, ca sa vedem ce teritoriu comun gasim. Da, spun gasim, pt ca deși eu sunt specialistul, ce sa vezi, clienta este cea care pleaca cu procedurile lucrate pe fata, si da, ea este cea care are ultima decizie, in functie de cum se simte cu ce vede pe față. Ce cuvant ciudat, nu? Cum se simte? Dar da, eu fac toata abordarea in functie de cum se simte clienta mea.

 

Pt ca, si acum voi vorbi la modul general, pt ca si cele care se pricep la machiaj, si cele care nu se pricep, in general nu stiu că trasaturile noastre si felul in care ne machiem singure, intuitiv, ne reflectă sau ne poate modifica sistemul intern de convingeri, de credinte, de valori, chiar si felul in care luam decizii.

Este foarte important ca ceea ce expunem pe fata noastra sa reflecte ceea ce este in interiorul nostru, adica sa fie congruență intre ceea ce simtim si ceea ce purtam și vedem in oglindă zilnic.

 

Probabil pt unii dintre voi sunt ciudat si absurd ce spun acum, sau poate e prima data cand ma ascultați, pt ca am mai tot vorbit despre asta., asa ca am sa dezvolt. Exista o stiinta care studiaza asta, se numeste Face Reading (citirea chipului).

Trasaturile noastre faciale, ridurile, volumele, daca buza de sus e mai groasa sau mai subtire, daca fruntea e mai inalta sau mai îngustă, daca sprancenele sunt mai arcuite sau mai drepte, mai departate sau mai apropiate, mai groase sau mai subtiri, totul este de fapt o reflectie a starii noastre emotionale, a credintelor si valorilor noastre, a ceea ce simtim si gândim. Aici nu ma refer la microexpresii, desi oarecum si ele sunt incluse in aceste citiri, pt ca in functie de mimica predominanta de pe fata noastra, asa se modeleaza si musculatura si volumele pe zonele unde sunt muschi activi. Adica daca eu ridic preponderent dintr-o spranceana, atunci muschiul acelei sprancene va fi mai tonifiat si va crea o asimetrie cu partea opusa a feței, unde poate nu ridic si din cealalta spranceana simetric. Tocmai am filmat un material despre simetrii si asimetrii in care dezvolt mai mult, il puteti cauta daca prezintă interes.

 

Deci… dupa cum am spus, este vorba despre aspecte emotionale ce se afiseaza prin trasaturi faciale care in funcție de manifestarea lor, creează simetrie, sau asimetrie, sau trasaturi specifice pe fața fiecarui om.

 

Si cum ar fi ca eu, specialistul la care a venit ca sa ii fie de ajutor, sa ii fac ce cred eu ca ii vine bine? Cum ar fi daca ce ii fac eu nu reflecta caracterul acelei persoane, ci reflecta valorile si credintele mele? Cum ar fi sa plece acasa cu ce cred eu ca e frumos, nu cu ce simte clienta ca ii place? Cum ar fi sa plece cu o forma de tip stampila, pe care eu o fac identic si clientei de la ora 11, si celei de la ora 13, si tot asa.

 

Vorbesc de simtit mult, pt ca este singurul mod prin care clientele isi pot da seama daca le place sau nu ceva.

Unele cliente vin cu poza de pe internet, sau de la o prietena, ca vor si ele asa. Si cand le desenez acea forma pe fata, wow, se sperie, bai, nu, nu asta vreau. Pai de aia. Clientele mele stau pe scaun in fata oglinzii cand le desenez forma. Tocmai din acest motiv. Este foarte important pt mine ca ele sa se vada, si sa alegem împreuna ce e mai bine pt ele.

Pt ele, da, nu pt mine. Pt ca eu plec acasa, la sot, la copii, fara nimic in plus pe fata. Eu am incheiat programarile si inchid usa. Pe cand clienta pleaca cu ceva ce va avea pe fata, 1, 2, poate chiar spre 3 ani, in funcție de rezistență. Deci e foarte important sa ii placă.

 

Si de ce spun sa ii placa? Pt ca este singurul mod in care omul poate calibra corect ceea ce conține. Prin felul in care se simte, nu prin ce crede. Gandurile si simtirea sunt 2 lucruri total diferite. Pt cine e curios sa auda mai multe despre asta, pe canalul meu youtube am o sectiune maare in care am dezvoltat in multe multe materiale.

Gandurile de cele mai multe ori ne incurca deciziile, si singurul factor de masurare eficient ramane felul in care ne simtim.

Cand clienta se uita in oglinda, ea va sti clar daca ii place sau nu. Si aici intervin eu. Daca nu ii place, eu am abilitatea sa gasesc ce anume trebuie ajustat, si fac asta pana cand ajung la forma cu care fiecare sa se simta in armonie. Abia atunci trec mai departe, la procedura de micropigmentare.

 

Si da, lucrand in felul asta, poate nu toate formele se incadreaza in forma ideala, in standardele de frumusete. Poate o clienta vrea sprancenele mai subțiri decat i s-ar potrivi, sau mai departate. Poate le vrea naturale, dar in varianta pudrata, pt ca se simte mai bine cu un contur perfect, nu imprecis ca la tehnica fir cu fir. Si e ok. Micropigmentarea nu e permanent, iar modul meu de lucru si calitatea produselor si a aparaturii faciliteaza ca in caz ca peste ceva vreme clienta isi doreste o schimbare, sa o putem face fara probleme.

 

Pentru mine este important ca atunci cand pleaca de la mine, clienta sa fie liniștită, bucuroasă, cu o stare de bine, si sa ramana cu o amintire placuta, si nicidecum sa plece stresata si îngrijorată ca poate nu e tocmai ce ii placea, dar daca specialistul a zis ca e ok, atunci bine, fie.

Pentru ca asta reflecta daca eu am ajutat-o sa luam decizia cea mai buna pt ea, sau nu.

 

Cam atat pt azi,

Si mai vorbim…

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copyright © 2008-2023 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania