Cu ce “asortam” culoarea sprâncenelor

Sprancene negre. Dar un fir negru negru. Și părul din cap nu atat de negru. Cateodata mai deschis, cateodata mai inchis, dar niciodată negru rece, la fel ca sprancenele.
O micropigmentare realizata in acord cu firele din sprânceana. Care in timp s-a dus spre gri. Adica nuanta rece. Cand alaturam culori complementare una langa cealalta, adica ceva cald (care contine portocaliu) alaturi de ceva rece (care contine albastru), ambele culori intra in contrast si se evidentiaza una pe cealaltă.
Cam asta era situatia clientei mele de zilele trecute, care a venit cu incredere la mine, cu asteptarea că voi gasi varianta optima pt ea.

Si am gasit-o… pt ca pot 🤓 . Pt ca am experienta in tot ce tine de sprancene, mai ales in stilizarea lor.
De cum am vazut-o am stiut ca are nevoie de o usoara decolorare a firelor din spranceana. Clienta imi spunea ca hairstilistul ei nu era de acord sa ii deschida parul din cap prea mult, ca sa nu fie discrepanta si mai mare fata de sprancene.

O usoara deschidere a nuantei firelor din sprânceana, urmata de o stergere cu laser a gri-ului din micropigmentarea veche, a rezolvat „problema”.
Acum urmeaza sa ne vedem pentru o recalibrare formei si a desimii a sprancenelor prin tehnica fir cu fir 🤩

Voua cum vi se pare?

Alegerea de a folosi in micropigmentare aceeasi nuanta de culoare ca si nuanta firelor din sprânceană, este ceva ce eu am predat elevilor mei pana in urma cu putin timp chiar, pt ca asa parea a fi varianta optima. Insa… cei 25 ani de experienta in stilizarea sprâncenelor m-au ajutat sa inteleg ca de fapt sprancenele nu sunt o trasatura separata de restul fizionomiei. Ele fac parte dintr-un intreg care cel mai bine se prezinta cand toate trasaturile sunt in armonie.

Când vorbim de machiaj, putem jongla cu intensitatile si cu nuanțele, putem evidentia doar o anumită trasatura, pt ca o facem pt cateva ore doar, pt un eveniment, in acord cu o tinuta anume, pentru a crea armonie per intregul creat din tot: tinuta, coafura, machiaj.

Cand insa vorbim despre armonie in viata de zi cu zi, cand cele mai multe persoane nu poarta machiaj, si tinutele difera in functie de diferite activitati, fizionomia in varianta naturala a fiecărei femei ar trebui sa contina trasaturi echilibrate intre ele, care sa nu se domine una pe cealalta prin accentuare prea puternica, sau prin diferente de colorimetrie.

Pe acest aspect se bazeaza si analizele cromatice, care creaza un intreg intre fizionomie, culoarea pielii, a ochilor, a parului, si a tinutei, pentru a armoniza aspectul per întreg.

Concluzia mea este ca culoarea folosita in micropigmentarea sprancenelor ar trebui sa se asemene cromatic cu nuanta parului din cap, iar firele din sprânceana naturală ar trebui ori lasate asa cum sunt, daca se încadrează cu intregul, ori sa fie vopsite, pentru a crea armonie completa.
Binenteles ca reteta completa este personalizata pt fiecare persoana, si nu poate fi exprimata printr-o reteta unica, universal valabila. Ceea ce vreau sa evidentiez eu este ca totul este mult mai complex decat pare la prima vedere, si necesita putin mai multa deschidere si cunoastere decat bazele aparent necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copyright © 2008-2024 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania