Cum decurge o procedură completă de micropigmentare a sprancenelor

Sunt Roxana Dumitru și în acest material vă prezint cum decurge o procedură completă de micropigmentare a sprancenelor.

Procedura durează aproximativ 3 ore, dar eu am reusit sa comprim materialul video în mai puțin de 15 minute.

Mari, modelul meu de astăzi, are o micropigmentare mai veche care trebuie usor corectată, si reinventata.

Primul pas pe care eu îl parcurg cu fiecare persoana ce se așează pe scaunul meu este discutia preliminară, în care aflu ce așteptări are de la sprancenele ei dupa sedinta de micropigmentare, si implicit ce rezultat isi doreste de la mine. In filmare nu mai apare acest pas, ca sa pot încadra materialul in cat mai putin timp, însă aceasta discutie, în functie de cat de complexa este transformarea, poate dura si 30 de minute. Tot acum stabilim si ce tip de procedură voi realiza. Fir cu fir, pudrare naturala, sau conturare mai intensă.
Cei 21 ani de experienta in comunicarea directă cu clienți pe zona de servicii, si nenumăratele cursuri si specializări inclusiv in zona de comunicare si dezvoltare personala, ma ajuta sa descopăr repede si exact tot ce am nevoie pentru a fi 100% sigura ca rezultatul final va fi cel dorit de client sau clienta.

Apoi ma apuc de treaba.

Pasul următor este stilizarea sprancenelor existente. Pensatul eu îl execut in 99% din cazuri prin epilare cu ceara, si este urmat de tunsul sprancenelor, daca este cazul.
Pentru detalii, urmați linkul de sus, către video-ul in care povestesc in detaliu despre procedura.

Următorul pas este desenarea noii forme. Desenul eu îl execut in functie de ce procedura am ales. Dacă voi face o micropigmentare fir cu fir, atunci si desenul meu va fi tot fir cu fir. Dacă as fi mers pe pudrare, sau umplere, desenul ar fi urmat acea direcție. Scopul meu este ca creez o previzualizare a rezultatului final prin desen, pentru ca persoana de pe scaun, in acest caz Mari, sa poata sa isi dea seama daca intr-adevar asta isi doreste, sau mai aducem modificări.

Dacă nu este limpede deja, Mari, modelul meu, este in totalitate in control asupra a ce i se face, deoarece eu nu iau nici o decizie fără acceptul ei. Totul este discutat si analizat si de catre mine, si de catre ea, si desenul este final doar cand amandoua ne dăm acceptul. Este o formă de colaborare, în care eu imi aduc aportul de specialist cu extrem de mare experiență, în care eu fac recomandările referitor la forma, culoare, grosime, tehnica, si Mari își exprima preferințele ca si stil, deoarece ea va purta acele sprâncene, si trebuie sa ii placa deopotrivă.

După ce concluzionam, si desenul este finalizat, imi iau măsurile de siguranta pentru ca desenul, conturul, sa ramana pe piele, si apoi aplic anestezie. Anestezia este de tip crema, si acționează perfect in 30 de minute.

Ca sa va faceti o idee, în realitate, de cand Mari s-a asezat pe scaun si până acum, deja a trecut putin mai mult de ora si jumatate.

Dupa cele 30 minute de asteptare, Mari s-a asezat pe pat, si incep procedura propriu-zisa de micropigmentare.

De obicei culoarea o aleg sa se asemene cu culoarea firelor din spranceana, pentru dupa vindecare, ca sa nu se observe diferenta de culoare intre firele desenate si firele de par.

Toate ustensilele ce ating pielea sunt de unică folosință, iar restul de dispozitive sunt ori sterilizate , ori înfășurată in folie pe care o schimb dupa fiecare procedura, ca sa nu existe risc de contaminare a suprafețelor.

Astăzi voi lucra la inceput in tehnica manuala microblading, si voi completa ulterior cu aparatul de micropigmentare.
Acele sunt sterile si de unică folosință, fapt pe care i-l certific si modelului meu.

După ce realizez o prima trecere pe prima spranceana, aplic din nou anestezic. Este o acțiune pe care o fac preventiv, pentru a nu aparea in nici un moment vreun discomfort.
Practic, daca se respecta instructiunile pe care eu le dau inainte de procedură, riscul sa apara vreun discomfort in orice moment al procedurii, este aproape zero.

Se poate observa cu usurinta ca pielea nu arata iritata, si nu sangereaza.

Procedura de micropigmentare nu trebuie sa fie traumatizată, iar pielea nu trebuie sa sangereze. Cu cat organismul este mai stresat in timpul execuției, cu atât la vindecare se elimină mai mult pigment. Deci mai mult nu inseamna mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copyright © 2008-2023 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania