Sunt Roxana Dumitru, expert în make up și dermopigmentare și specialist în designul de sprâncene de peste 20 de ani.
În acest material vreau să vă vorbesc despre metoda pe care o recomand eu clientelor mele pentru regenerarea sprâncenelor. Este o metodă foarte simplă. Clienții mei o cunosc prea bine, pentru că o spun de mulți ani, dar poate nu strică o recapitulare și pentru ei, mai ales în perioada asta. Metoda nu implică costuri spun asta deoarece în principiu poate fi realizată cu ce avem prin casă. Vom avea nevoie de o periuță de dinți, nefolosită sau de una mai veche spălată bine și dezinfectată, ca aceasta, sau de o periuță de gene sprâncene din cea recomandată de lash artiști pentru perierea extensiilor de gene. Puteți folosi chiar și o periuta de la un mascara mai vechi, o spălați bine, o dezinfectați și poate fi folosită. Mai putem folosi peeling pe ud sau uscat, cum ar fi zaț de cafea sau peeling din comerț sau orice credem noi că poate executa o abraziune asupra pielii fără să agreseze intens.
Dacă aveți prin casă sau dacă vreți să achiziționați, puteți completa acțiunea și cu ulei de ricin. Se știe din moși strămoși că are efect benefic asupra regenerării firelor de păr. Așa că de ce nu, îl putem adăuga în această procedură, în ce urmează să facem.
Ce vom face acum: un masaj intens la nivelul sprancenelor, dar înainte de a vă arăta cum se face, vă explic de ce îl facem. Cu siguranță, după ce explic vi se va părea mai puțin amuzantă acțiunea.
Orice acțiune executată la nivelul corpului omenesc stimulează repararea. Noi oamenii avem un sistem excepțional de regenerare și, din păcate, sau fericire, de câțiva ani și industria de beauty s-a axat mai mult pe asta în loc de operații invazive. Orice masaj sau peeling efectuat la suprafața pielii stimulează regenerarea a tot ce există pe acea suprafață, inclusiv a rădăcinilor firelor de păr. Asta nu înseamnă că va crește păr prin zonele dorite. Se regenerează până la stadiul inițial din tinerețe, să spunem în eventualitatea în care mai există bulbi ai firelor de păr. Altfel nu, nu crește nimic. Asta poate să nu fie o veste prea bună pentru cine, totuși, nu mai are nici măcar puf pe zona de sprâncene, însă pentru aceste cazuri există implantul de sprâncene și sau micropigmentare. Ca să revin, condiția este să fie o agresiune controlată. Din fericire, acasă putem apela la ce am enumerat mai devreme pentru a produce această stimulare. Cum o facem? Simplu. Masăm intens pielea. Se ia periuța și masăm intens pielea până simțim senzația de arsură. Fix la modul acesta (vezi video). Adică o să înceapă să frigă zona de piele masată, probabil în aproximativ 20 de secunde. Atunci ne oprim, nu vrem să doară, ci doar să stimulăm. Trebuie să acoperim toată zona firelor din sprânceană. Când pielea frige, procesul din piele este acesta: zona se încălzește intens se irită, ceea ce înseamnă că se irigă intens cu sânge. Sângele vine încărcat de nutrienți. Și hrănește rădăcina firelor de păr, făcându-le să devină mai puternice. Al 2-lea efect este stimularea producției de colagen din piele. Deci nu, nu veți face riduri în proces, ci din contră, posibil să stimulează. regenerarea și din punctul acesta de vedere
Și al 3-lea efect, în cazul în care adăugați și ulei de ricin pe piele sau pe periuță, acesta se va fluidifica pentru că știm că uleiul de ricin este foarte dens și vâscos când e la temperatura camerei și astfel va pătrunde în cuticula firului de păr și în piele, datorita căldurii generate. Pielea ușor se deshidratează, cuticulele, cât și porii vor fi deschiși și receptivi și astfel orice aplicăm pe zona masată va fi absorbit instant.
Dper să vă fie de folos și de ajutor.
Pe curând.