De cate ori interacționez pt prima data cu o persoană pe partea de dermopigmentare, trec printr-un proces de explicații, de „educare”, despre ce înseamnă tatuaj si micropigmentare.
Sunt Roxana Dumitru, si astăzi vreau sa va vorbesc despre ce se intampla cu culorile in piele, de ce unele sprâncene se fac rosii in timp, rosii, gri, albastre ,sau chiar violet.
Din punctul.meu de vedere, este un video pentru cliente, însă sunt ferm convinsă ca exista specialiști care vor găsi răspunsuri la unele întrebări in acest material.
Culorile
Totul pleaca de la culori. De la culorile primare mai bine spus, acele culori care stau la baza creării altor culori, si a întregului cerc cromatic.
Culorile primare sunt roșu, galben și albastru, cu alb si negru ca si non culori, care participă la crearea de nuanțe mai închise sau mai deschise in functie de concentratia lor din produse.
Orice pigment special creat pentru dermopigmentare, pentru tatuaj cosmetic, are la baza rosu, galben, albastru, alb si negru.
Cu cat alegem o nuanta mai închisă de pigment, cu atât ea va avea in compozitie mai mult albastru, negru. Cu cat alegem o nuanta mai deschisa, ea va avea in compozitie alb, galben si rosu.
Exemplu
Un pigment potrivit pentru mine, de exemplu, ar avea mult galben, mult alb, foarte puțin negru si rosu, si putin albastru. Ponderea cea mai mare însă ar fi de galben si alb , si apoi albastru si putin roșu, deoarece nuanța finala am nevoie sa fie un blond rece inchis, adică o nuanta spre gri-kaki.
Cel mai des, când vorbim de greseli, vom vedea sprâncene rosiatice la persoane mai blonde, si gri albăstrui la brunete.
Pentru cine nu ma crede pe cuvant, va astept la o explicație mai detaliată in cadrul cursurilor de dermopigmentare.
Explicatie
La nivel molecular, când vorbim de pigmenti anorganici, adică cei ce s-au folosit din cele mai vechi timpuri si inca se mai folosesc, roșul, albastrul si albul sunt pigmenti care la nivel molecular au o construcție mai mare, si rezista mai mult in piele. Galbenul si negrul se elimină repede. De aceea un tatuaj negru (chiar si permanent) de fapt nu prea ramane negru multa vreme. Se transformă destul de repede in gri, verde, albăstrui.
Dacă pigmentii folositi in cadrul unei proceduri de micropigmentare sunt aleși corect din punct de vedere al colorimetriei, al tonului si subtonului pielii, si al fizionomiei, nu ar trebui sa existe modificări de nuanta in timp. Însă daca analiza este greșită, dupa vreo 6 luni deja se vad diferențe deranjante.
Un alt motiv pentru care pot aparea modificări in nuanta tatuajului este tehnica folosită si modul de executare al acesteia. De fapt, conteaza cat de mult se intra in piele, si cat de agresată este pielea. Dacă procedura este realizată foarte adânc, în straturile profunde ale pielii, pigmentul pațeste aceleași modificări, cu o mica mențiune. Tatuajul va si persista in timp ani, si ani, si va fi foarte dificil de îndepărtat.
Concluzia
Deci dragile mele, va rog nu mai solicitați sa „tina” tatuajul, pentru ca, cu cat tine mai mult, cu atât veti vedea modificări in culoare mai repede, si vor fi de natură permanentă.
Persoanele care inteleg aceste principii revin la repigmentare la 8 luni, la 1 an, sau la 1 an si jumatate, si au libertatea de a modifica culoarea daca intre timp si-au schimbat culoarea părului, sau de a ajusta usor forma veche, în cazul în care preferințele lor s-au schimbat.
Buna!Mi-am făcut o micropigmetare acum doi ani aproape 3 și acum imi sunt albastre iar de 5 zile am fost iar la alt salon sa mi le închidă,dar am observat ca tot albastre sunt și nu știu ce sa fac pana se vindeca.
Buna Oana,
Regret ca nu am vazut mesajul pana acum, si ca am intarziat atat de mult cu raspunsul.
Cand exista astfel de situatii cu decolorare inestetica a micropigmentarii vechi, exista 2 variante de rezolvare.
1. Indepartarea tatuajului;
2. Neutralizare. Neutralizarea inseamna corectarea culorii pana ajunge la o nuanta de maro neutra (adica nici prea calda, nici prea rece) adaptata fizionomiei, si abia apoi recrearea formei, in caz ca este necesar.
Din ce am citit eu in mesajul tau, nu s-a mers pe nici una dintre aceste 2 variante, si probabil de aceea culoarea sprancenelor inca bate in albastru. Din pacate nu exista solutie, decat revenirea, dupa ce se vindeca complet pielea, cu inca o sedinta de corectie, pentru a modifica nuanta intr-o varianta mai estetica.