Despre stilul meu alimentar

M-am tot gandit ce titlu sa dau acestui articol, si de ce ar fi de interes sa scriu despre alimentatie pe blog-ul din site-ul meu de servicii. Si mi-am dat seama ca EU sunt un intreg. Un intreg format din actiunile mele, deciziile mele, felul cum ma imbrac, cum vorbesc, cum ma port, ce mananc, si asa mai departe. Si sunt convinsa de faptul ca clientii si clientele mele ajung sa interactioneze cu mine din mai multe motive, nu doar prin prisma serviciilor oferite de catre mine. Se formeaza o conexiune, o forma de relatie, in care este important ca schimbul energetic sa fie de tipul win-win. Astfel ca m-am gandit sa ma prezint din toate punctele de vedere, nu doar profesional.

Povestea începe în urmă cu vreo 5 ani, când eu am descoperit „dieta” low carb, prin Body Engineering și Valentin Bunea. Am urmarit postările sale pe facebook vreo 2 ani, cu gândul că pt Bogdan, partenerul meu de viață, ar fi soluția perfectă pt slăbit. În primăvara 2018 am mers la o primă întâlnire cu Vali. Îmi amintesc că în maxima mea aroganță, am cerut o cafea… cu zahăr. Vali s-a uitat nedumerit, ca doar venisem la o discutie despre slabit, si mi-a spus că singurul zahăr din locație era cel dintr-o eprubetă mostră pt demonstrații. Aroganta de mine, am cerut și o linguriță si mi-am pus în cafea (2, ca doar nu ma joc) din acel zahăr. Doar eu eram slabă, ce-mi păsa….

Nu am facut click cu principiile „dietei” nici eu nici Bogdan. Nu am putut crede după doar 1,5 ore de explicații „la tablă”, că așa funcționează organismul uman. Facultatea de medicina dureaza ani de zile, si multi medici tot nu stiu sau nu înțeleg , sau poate doar nu accepta ca fiind reale acele informații. Era contrar a tot ce învățasem de la școală, părinți,  media, de peste tot. Practic era contrar cu toate programările psihologice de care am avut parte toată viata.

Bogdan era veteran in diete, sport, slăbit, dar și în efectul de YoYo , adică reîngrașat, cu mult mai mult decât înainte de slăbire.
Eu cunoșteam totul prea bine de la mine, din adolescență, trairile, eforturile, eșecurile, frustrările unei diete pentru slăbit.

Eu am hipotiroida, declanșată undeva pe la 12-13 ani. Stiu asta, pt ca imi amintesc perioada, si desi mancam dintotdeauna mult si de toate, in anul ala m-am si ingrasat vreo 10 kg, kilograme pe care nu le-am mai dat jos complet pana spre 20 ani, când am slăbit pt ca am tinut o dieta draconica pt sanatate (mi se declansase si o formă de gastrita cu dureri ca la ulcer). Pana atunci însă, deja ținusem toate dietele de pe vremea aia (mai putin aia cu ciorba de varza, nu am inteles-o niciodată), si am luat și medicamentație aferentă pt slăbit. Cam tot ce se putea. Lucrez în saloane de înfrumusețare de la 17 ani, deci in paralel imi făceam și masaje si tot ce se putea la vremea aceea pe partea de remodelare corporala. Si mergeam la sala de fitness de pe la 14 ani. Eram disperata, deci, de slăbit.
Într-un final s-a întâmplat, am slăbit, și nu m-am mai îngrășat, probabil ceva s-a echilibrat in organismul meu (dupa 1 an de dieta doar cu legume și carne fiartă).  Insa toata viata am fost „pufoasă” (din punctul meu de vedere), cel putin in jurul buricului (ceea ce ulterior am învățat că înseamnă rezistență la insulină).

Ideea e ca a mai trecut jumătate de an, de când aflasem despre ce e vorba in „dieta minune”, pana când am deci sa „il fortez” pe Bogdan sa adopte acel stil de viață (i-am făcut cadou un pachet prin care sa meargă ca la școală, sa învețe mai multe despre asta)

În 2 luni a slăbit peste 10 kg. În 4 era la aproape -20 kg. Eu eram stupefiată dar nu am luat în calcul nici o secundă că „dieta” ar fi fost potrivită si pentru mine. Credeam ca e doar despre slăbit.
Până am vazut documentarul „Magic Pill”. Pe atunci se gasea pe Netflix. Intre timp a fost scos, si se mai găsește doar pe YouTube aici: https://youtu.be/6duhSjYyj0k
Din secunda în care l-am văzut, viața mea s-a schimbat.

Practic stilul meu de viață de acum, in momentul prezent, este alimentatie low carb, aport de vitamine esențiale pt organism, si fasting.
Vitamine pt ca încă nu am atins pragul ideal în care sa mănânc tot ce trebuie ca să aduc aportul necesar organismului, fara sa fie nevoie de suplimentare.

Fasting pt ca am învățat despre autofagie si beneficiile ei. Yoshinori Ohsumi a castigat in anul 2016 premiul Nobel in medicina pentru descoperirea principiilor autofagiei. Puteti citi aici mai multe.

Mesele mele se încadrează zilnic într-un interval de maxim 5 ore (cand nu sunt in vacanță.  In vacante ma lungesc si spre 8 ore), cu 19 ore pauza alimentara.
Nu mănânc mic dejun niciodată, si nu, nu ma doare stomacul, deși am antecedente destul de serioase pe probleme de sanatate privind stomacul.
Cum asa? Pai pt ca de fapt totul tine de ce mancam, nu neapărat cand mancam. Tine de felul în care se dezvolta sistemul imunitar, si cum ne protejează ulterior de toate atacurile nefaste asupra sanatatii.

Cel mai bun exemplu este ca la 2 luni de mâncat sanatos, Bogdan a facut varicelă. Bărbat adult, 40 ani, cu varicelă. Toata lumea care a auzit si-a pus mainile in cap. Probabil este greu de crezut, însă după 2 zile de febră, si inca 3 de bube, nu a mai avut nimic. NIMIC. După 3 zile îi cădeau cojile de la toate bubele. Si asta datorită imunității extrem de bune datorată dietei si aportului optim de vitamine la care ajunsese in urma programului. Daca aș fi auzit de la oricine întâmplarea, aș fi zis că minte grosolan. Dar am privit-o live, direct la mine in casă.

De cand mănânc sănătos, toată lumea din jurul meu parcă a găsit justificarea la de ce sunt slabă.
Si da, este adevărat.  Acum sunt slabă pt că mănânc asa.

Dar eram slabă si inainte, doar ca din alte motive. Eram slabă pt că toată viata am avut restricții si am depus efort ca sa fiu asa.  Mâncam cate 3-4-5 mese pe zi, mese mici (in ultimii 15 ani înainte de de a-mi schimba stilul alimentar nu imi amintesc sa fi mâncat până să nu mai pot să mă ridic de la masă vreodata), fără prajeli, fără grăsimi (cu mici exceptii de kfc, mc donald’s, dulciuri, evident, ca toti oamenii „normali”). Undeva metabolismul meu a reacționat cât de cât decent la doar atat. Însă dacă săream calul, am știut dintotdeauna că urmează dietă. Și am avut burtă dintotdeauna, dupa cum am spus mai sus. Și am și hipotiroidă Hashimoto (boom – s-a dus mitul că nu se poate slabi cu hipotiroidă).
Am 40 ani, și am 2 copii. Piele întinsă pe burtă de gravidă (de 2 ori). Plus celulită, pe care am avut-o … dintotdeauna.
A, și cel mai important: antecedente în familia de gradul 1 de cancer, arterită, cu siguranță diabet nediagnosticat, alzheimer, si astea sunt doar cele ce au fost evidente. Bolile secolului 19 – 20
Părinții mei au murit în chinurile bolilor despre care se spune că nu au tratament. Păi nu or avea. Dar au #PREVENȚIE !

Mănânc sănătos pt SĂNĂTATE!  Slăbitul și tonusul frumos al corpului și al feței sunt doar consecințe minunate.
Documentarul „Magic Pill” a stat la fundatia noului meu stil de viață.  Documentarul  și Body Engineering (prin Valentin Bunea),  caruia îi sunt si îi voi fi veșnic recunoscătoare pentru că a creat stilul de alimentație perfect. Stilul de viață pt nemuritori. Si stilul de viata pt fara „foame”, pt ca de când mănânc asa, mănânc pana nu mai pot la fiecare masa! Si e minunat, pt ca am scăpat de frustrările venite din foame, din a nu putea sa mănânc cat vreau, cand vreau.
De cand mănânc si trăiesc dupa recomandările lui mă simt puternică, mă simt invincibilă. Simt ca nici o afecțiune  nu va avea suficientă forță să mă doboare. Și mă simt incomparabil mai frumoasa din toate punctele de vedere.

PS: ca ultima dovada că ce fac fac bine, este faptul că tiroidita „mea” autoimună nu mai necesită medicamentație (autoimuna inseamna ca odata declanșată, nu trece niciodata, poate doar fi ținută sub control). Deja de 2 ani nu mai iau tratament, pt că toate analizele mele ies perfecte.

In carantina din primavara anului 2020 am inregistrat si un video despre povestea mea.

Il las aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copyright © 2008-2022 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania