DIAMANT BLADING & EASY CUT vs MICROBLADING

TEHNICILE MANUALE DE CONTURARE PRIN FIRE

descriere, asemănări si diferente

 

 

Roxana Dumitru, Unic Reprezentant in Romania al tehnicii Diamant Blading si Easy Cut, Expert Specialist si Owner al Studiourilor Roxana Dumitru, Trainer Oficial NPM Romania si Top Trainer in cadrul Start Academy ne vorbeste in acest  articol  despre tehnicile manuale de conturare a sprancenelor prin fire, descrierea lor, asemănări si diferente:

CE ESTE DIAMANT BLADING?

 

Cea mai nouă metodă de dermopigmentare a sprâncenelor, „Diamant Blading reprezintă și cea mai bună cale de a obține rezultate exceptionale.

Tehnica „Diamant Blading” creează un efect minunat, unic la ora actuală în întreaga lume, prin finețea sa extraordinară, prin naturalețea deosebită, constituind un adevărat reper în machiajul semi-permanent al sprâncenelor.

Diamantul este printre cele mai dure substanțe din lume, iar vârful de diamant, special conceput pentru blading, este deosebit de tăios, din acest motiv trebuie luate măsuri suplimentare de siguranță. Astfel, dispozitivul folosit în tehnica de diamant blading prezintă un accesoriu care împiedică diamantul să pătrundă adânc în piele mai mult decât este necesar.

 • Tipuri de dispozitive utilizate:

Sunt 3 tipuri de dispozitive folosite în tehnica diamant blading:

 1. White Diamant Blader este un stilou realizat din titan, fiind prevăzut in varf cu un diamant alb real, special tăiat pentru a se potrivi unei proceduri de micropigmentare. Acest tip de stilou este versiunea de lux din gama Diamant Blading si poate fi folosit până de 500 ori. Este necesara sterilizarea lui, pentru a putea fi refolosit, prin metodele acceptate de catre autoritatea națională de sănătate publică.
 2. Black Diamant Blader este un stilou realizat din aluminiu anodizat, ce prezintă în vârf un diamant negru. El poate fi folosit in până la 40 de proceduri.
 3. Single Use Diamant Blader este un stilou de unică folosință cu manerul din plastic si vârf din diamant negru. Acest tip de stilou este de unică folosință.

Stilourile sunt fabricate în Elveția, conform standardelor de precizie și calitate pentru care această țară este renumită.

 • Descrierea procedurii

Metoda Diamant Blading este foarte simplă și complexă, în același timp. Tehnica se realizează prin „crestarea” suprafeței pielii la o adâncime de maximum 0.5 mm, cu un diamant tăiat special pentru a putea fi folosit în acest scop. Astfel, se pot crea linii atât de fine, încât micropigmentarea sprâncenei să pară fire de păr reale, precis conturate.

Datorită adâncimii mici de penetrare în epidermă si a faptului că diamantul are o suprafata netedă ce lasa in urma o taietura foarte fina si precisa, pielea se vindecă foarte repede, păstrând astfel culoarea pigmentului foarte clară dupa vindecare, si o linie mai îngustă și mai fidelă in asemănarea cu firul de par.

 

 • EASY CUT: tehnica si dispozitiv

Tehnicile de micropigmentare s-au tot schimbat de-a lungul anilor, au evoluat și astfel a mai apărut o nouă metodă de dermopigmentare a sprâncenelor ce este reprezentată în premieră mondială în domeniul machiajului de stiloul „Easy Cut”.

Stiloul „Easy Cut” este identic din punct de vedere tehnic și vizual cu stiloul de unică folosință cu diamant. Noul dispozitiv de dermopigmentare „Easy Cut” prin comparatie cu stilourile Diamant Blading prezintă o singură diferenta, însă una foarte importanta de altfel, si anume materialul din care este realizat vârful, care la Easy Cut este din metal și se aseamănă cu un mic bisturiu. Avantajul pe care îl prezintă vârful realizat din metal este rezistenta acestuia la acțiuni mecanice, si anume faptul că nu se poate deteriora la fel de usor ca diamantul din varful stilourilor Diamant Blading.

 

MICROBLADING

 • Tehnica

Microblading-ul este cea mai veche metodă de realizare a tehnicii fir cu fir. Ea sta la baza dermopigmentarii inca de la începuturile acesteia. Tehnica reprezintă „zgarierea” suprafaței pielii cu o grupare de ace care sunt aliniate in 2 variante: ac slope sau ac u-shape.

 • Dispozitive

Acele slope pot varia de la grupări de 7 ace, până la 21 ace. Cea mai utilizată varianta este cea de 12 ace.

Acele u-shape sunt realizate dintr-un nr mai mare de ace, si pot incepe de la 12 până la 18 ace.

Grosimea acelor din grupări poate varia de asemenea, de la 0.18 mm cele mai fine, până la 0.25 cele clasice.

În funcție de gruparea aleasa putem realiza diferite efecte. Linii drepte sau usor curbe cu acele slope, si linii mai fine si curburi mai mici cu acele u-shape.

 

 ASEMANARILE INTRE DIAMANT BLADING/EASY CUT SI MICROBLADING:

 

 • Tehnicile manuale, indiferent ca vorbim despre Microblading, Diamant Blading sau Easy Cut, daca sunt realizate corect, pot crea linii mai fine si de mai lunga durata decât putem obține prin trasarea lor cu aparatul de dermopigmentare.

 

 • De asemenea, ca si dezavantaj, daca sunt realizate de către persoane nepregătite corespunzator privind tehnicile si realizarea acestora, pot crea cicatrici si pot distruge pielea pentru o perioadă lungă de timp.

 

 • Când sunt urmate indicatiile post procedurale de ingrijire, vindecarea are loc repede, in doar cateva zile, fara dificultăți pentru client.

microblading imediat dupa

microblading vindecat

diamant blading imediat dupa

diamant blading vindecat

 

 

 DEOSEBIRIILE INTRE DIAMANT BLADING/EASY CUT VERSUS    MICROBLADING:

 

 

 • Liniile create pot prezenta o usoara diferenta in grosime. La Diamant Blading si Easy Cut liniile se vindeca usor mai fine decât la Microblading.

 

 • În timpul procedurii, stilourile Diamant si Easy Cut pot crea orice tip de efect sau curbura fără a fi necesar sa apelăm la alt dispozitiv, pe când în microblading, pentru efecte diferite, avem nevoie de ace si stilouri diferite.

 • La trasarea liniilor in cadrul procedurii prin Microblading, exista un usor disconfort auditiv, care la Diamant Blading si Easy Cut nu exista, acestea trădând liniile in liniste totală și maxim de confort.

 

 • Procedura Diamant Blading si Easy Cut se realizeaza prin trasarea liniilor fără pigment, urmând ca, după trasare liniile sa fie umplute cu pigment. La Microblading acele se introduc intai in pigment si apoi se crează firele, fiind mai usor sa le vedem imediat dupa.

 

 • Grosimea firelor trasate, după vindecare, poate fi usor diferita. Sansele ca firele sa se dilate dupa vindecare, prin procedurile Diamant Blading si Easy Cut, sunt foarte mici, prin comparatie cu tehnica Microblading, unde rezultatul depinde foarte mult de faptul ca procedura trebuie realizata corect din punct de vedere tehnic. Dacă prin Microblading se pătrunde mai adânc în cadrul procedurii, firele se pot dilata foarte mult, până la a se uni, pe când prin Diamant Blading si Easy Cut, acest lucru este aproape imposibil.

 • ‎Pigmenti folositi in tehnicile manuale trebuie sa fie de o anumită consistenta, mai densi ca si textura, prin comparatie cu pigmentii folositi la procedurile efectuate cu aparatul de dermopigmentare, care sunt mai fluizi. Tehnicile Diamant Blading si Easy Cut însă, necesita o textura anume pentru a se obtine un rezultat optim, descoperită și comercializata doar de către brandul Diamant Blading.

 

 • ‎Exista o diferenta si la capitolul sensibilitate. Datorită suprafeței netede a dispozitivelor de lucru, cand vine vorba despre Diamant Blading si Easy Cut, durerea in cadrul procedurii este aproape inexistenta, cateodata procedurile putând fi realizate chiar și fără anestezie. La Microblading acest detaliu nu poate fi trecut cu vederea, pentru a asigura confortul maxim pentru client.

Ca si CONCLUZIE, tehnicile sunt foarte asemănătoare, iar majoritatea diferențelor sunt percepute doar de către tehnicienii dermopigmentisti.

Stilourile Diamant Blading si Easy Cut facilitează un confort maxim pentru client, si mai mare versatilitate pentru tehnician, fara insa ca diferențele in vindecare sa fie considerabile.

La aceste detalii se adaugă și diferențele considerabile de pret ca si cost per procedura pe care le implică suplimentar aceste tehnici, fiind astfel catalogate ca si varianta de lux a tehnicilor manuale, detaliu care justifică și un cost mai ridicat al procedurii Diamant Blading prin comparatie cu tehnica clasică Microblading.

Ar fi de mentionat un ultim detaliu, si anume ca ,tehnicile Diamant Blading si Easy Cut, pot fi realizate doar de catre dermopigmentistii ce cunosc si lucreaza in tehnica microblading, si doar dupa participarea acestora la un curs de specializare, Diamant Blading, cu durata de o zi.

 

 

 

Informatii si Inscrieri Cursuri Dermopigmentare

Start Academy

tel: 0770815659

www.cursuri-estetica.ro

*Articol publicat in revista Les Proffesionnels Magazine, febr.2018

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copyright © 2008-2022 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania