Diamant Blading – Tehnica mixta „Hairstrokes & Shading”

 

 

Implementată în România de către Roxana Dumitru, Make-up Artist desăvârșit și tehnician dermopigmentist cu experiență, tehnica „Diamant Blading” reprezintă cea mai nouă metodă de dermopigmentare a sprâncenelor prin metoda fir cu fir şi creează un efect extrem de natural, unic în întreaga lume.

Tehnicile de micropigmentare s-au tot schimbat de-a lungul anilor, au evoluat, însă rezultatele nu au fost niciodată pe măsura dorințelor clienților și, în special, a celor mai exigenți tehnicieni.

 

„Din proprie experiență, afirm cu tărie că aparatele de micropigmentare ce folosesc ace micro, foarte subțiri și flexibile, creează rezultate bune. La fel și metoda numită microblading, însă Diamant Blading este mult peste așteptări!”, ne asigură Top Trainer-ul Dermopigmentist.

 

Simplă, dar, în acelaşi timp, destul de complexă, tehnica presupune „zgârierea” suprafeței pielii la o adâncime de maximum 0.5 mm, cu un diamant tăiat special pentru a putea fi folosit în acest scop. Astfel, se pot crea linii atât de fine, încât micropigmentarea sprâncenei oferă iluzia unor fire de păr reale, precis conturate.

Procedura ,,Diamant Blading” poate fi completată de către alte tehnici manuale sau realizate cu aparatul de dermopigmentare, iar una dintre acestea este aceea de ,,shading”.

Descriere tehnica

În primă fază, vor fi trasate firele cu ajutorul dispozitivului Diamant Blading, urmând ca, mai apoi, să fie creată umbra ce completează sprânceana. Personal, cateodata aleg să realizez trecerea atât printre firele deja trasate, dar şi suprapunându-le, atunci când ţesutul îmi permite. Astfel, am certitudinea că pigmentul a fost introdus suficient în piele, tocmai pentru ca liniile trasate să fie evidente şi la finalul procesului de vindecare.

Pentru că discutăm despre un mix de tehnici, revenirea aparatului asupra zonei pe care s-a lucrat este extrem de importantă. Astfel, se obtine un rezultat vizibil, care îşi păstrează aspectul o perioadă îndelungată, fără a-şi pierde umbrirea generală.

Referitor la stil, există trei metode de realizare a procedurii, şi anume: se poate efectua o umbrire pe întreaga suprafaţă a sprâncenei, pe centrul acesteia ori exclusiv pe partea inferioară, aşa cum puteţi observa în fotografia alaturata.

Clienta este cea care are ultimul cuvând în alegerea tehnicii, în funcţie de fizionomie, de preferinţe şi, mai ales, în funcţie de sprâncenele naturale.

 

* Articol aparut in BBook, publicatia de dermopigmentare a Les Professionells Magazine, 2017

2 thoughts on “Diamant Blading – Tehnica mixta „Hairstrokes & Shading”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copyright © 2008-2022 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania