Numele meu este Ioana Marcu, senior tehnician dermopigmentist in cadrul Studio Roxana Dumitru, si vreau sa va vorbesc despre
MACHIAJUL SEMIPERMANENT
Din dorinta ca machiajul sa reziste toata ziua, în vacanta sau la întâlnire, a fost creata varianta pigmentarii semipermanente, mai exact dermopigmentarea cunoscuta ca si micropigmentare. Avantajul acesteia este ca nu se mai pierde timp zilnic pentru a contura buzele, sprâncenele(mai multe tehnici) si ochii.
In cazul sprancenelor sunt doua variante:
- dermopigmentarea care este cunoscuta de mai mult timp in Romania, se face cu unul sau mai multe ace care introduc pigmentul prin micropulsatii provocate de aparatul la care este atasat;
- microbladingul care are vechime in istoria machiajului semipermanent, fiind o tehnica manuala inventata de japonezi, care consta in a se introduce pigmentul prin trasarea de linii imitand firele de par cu ajutorul unei micro lamele care este atasata unui stilou special.
Cu ajutorul microbladingului se urmareste obtinerea unui aspect natural ce presupune redesenarea sprâncenelor imitând culoarea, grosimea, orientarea firelor de par si rezultand astfel efectul de sprânceana naturala. Ca diferenta, prin tehnica clasica de micropigmentare se pot face fire, umbrire sau se pot umple sprancenele, accentuandu-le dupa dorinta fiecarei cliente.
Inainte de procedura recomand sa nu se consume cafea, alcool,energizant sau orice produs excitant ce poate activa circulatia sangelui, pt ca anestezia folosita in timpul dermopigmentarii sa isi faca efectul, si pentru ca rezultatul vindecat sa fie unul optim.
Tot inainte are loc discutia cu clienta despre forma, culoare si intensitate acestora tinand cont de necesitatile ei. Daca nu se machiaza de regula, o avantajeaza o ceva natural, iar daca se machiaza, o avantajeaza ceva mai accentuat pentru a ii scurta timpul pierdut la machiajul de zi cu zi.
Dupa discutie aplic anestezia pe care o las sa actioneze 20-30 min;
Continui apoi cu desenarea zonei ce urmeaza a fi pigmentata;
Realizez procedura propriu-zisa de dermopigmentare;
Dupa aceea se ofera indicatiile de ingrijire pentru acasa si anume hidratarea zonei tatuate cu vaselina cosmetica. Se spala zona cu apa si sapun, se evita contactul cu apa la plaja, piscina sau sauna, cat si expunerea la soare/solar pe perioada vindecarii(aprox.1 saptamana);
Si la final programez sedinta de retus pt ca pigmentul se fixeaza cu adevarat in doua sedinte la interval de 4-5 saptamani.
Procedura se reface la aproximativ un an in functie de tenul clientei cat si de pigmentul folosit, pentru ca de exemplu, o piele grasa nu retine pigmentul la fel de bine ca o piele uscata.