Articol despre machiajul de seara

machiaj de seara simpluMachiajul de seara reprezinta o mare problema pentru foarte multe dintre noi. Totusi, am observat ca din ce in ce mai multe femei au inceput sa apeleze la serviciile unui make-up artist profesionist, chiar daca sunt doar invitate la o nunta, sau chiar si doar pentru o seara mai speciala in oras. Este un lucru foarte bun dar totusi haideti sa vorbim un pic despre eventualii pasi in machiaj prin care ar trebui sa treceti, daca nu puteti beneficia de serviciile unui profesionist.

Trebuie sa tinem cont ca nu este indeajuns sa punem o nuanta de fard la ochi, un rimel si un strop de ruj, care intr-o ora dispare de pe buze.

Trebuie aplicata, in primul rand, o baza foarte buna, pentru ca tenul vostru sa nu inceapa sa luceasca de-a lungul orelor cat purtati machiajul. Aceasta poate fi o baza speciala de machiaj, sau puteti folosi o crema, care sa fie in concordanta cu necesitatile tenului dv. De asemenea, trebuie sa folositi un fond de ten potrivit tenului fiecareia dintre voi.

Nu trebuie uitat anticearcanul, desi unele dintre noi au impresia ca nu au cearcane, ele exista si trebuie camuflate. Nu trebuie insistat foarte mult, dar putin anticearcan va lumina zona de sub ochi. Pentru un efect optim acesta trebuie aplicat sub fondul de ten, doar cat este necesar pentru a nu incarca zona, astfel putand fi evitat si efectul de „ochelari albi”.

Pasul doi este fixarea machiajului. Trebuie neaparat sa folositi pudra, daca nu pe toata fata, macar pe zona T unde secretia de sebum este mai mare. De altfel, este zona cu probleme si cand vine vorba de poze. Nimic nu arata mai rau in fotografii decat centrul fetei care luceste. Cearcanele se evidentiaza, pungile de sub ochi la fel, iar eventualele imperfectiuni ce trebuie acoperite vor iesi la iveala dupa numai cateva ore. Multe femei sunt complexate de faptul ca in momentul aplicarii pudrei se evidentiaza eventualele riduri (in special cele din jurul ochilor). Este adevarat, dar acest lucru se va vedea doar cand veti fi privite de la 10 cm distanta. Nu vreau sa iau pe nimeni in gluma, dar uitati ca acele semne pe care viata le-a lasat pe chipul vostru, nu mai dispar si oricat de sinistru ar parea la prima vedere, ele au farmecul lor. In plus, machiajul nu se va mai intinde, ca de obicei, si nu se va mai aduna in acele ridulete.

Machiajul ochilor se va realiza dupa preferintele fiecareia: daca vreti sa folositi un ruj rosu, bordo, fucsia, sau oricum, un ruj puternic, puteti alege ca machiajul ochilor sa fie foarte simplu, eventual o linie fina de tus negru, sau daca nu aveti o mana suficient de sigura pentru tus, puteti face conturul cu un creion negru dermatograf, fixat apoi cu fard negru peste, si usor estompat pentru a nu se vedea prea dramatic, sau puteti opta pentru smokey eyes, care daca este realizat corect, va da o nota de eleganta look-ului final.

O alta cerinta la machiajul ochilor este sa nu existe linii clare intre culori (excluzand binenteles linia de tus). Ele trebuie aplicate in asa fel incat, sa nu se vada unde este delimitarea dintre o culoare si cealalta, deci vorbim de treceri in degrade, de blending… Altfel… puteti face orice. Culorile mate creaza umbre frumoase, dar sideful este mai de efect.

Sprancenele trebuie conturate, dar nu foarte… Prin asta vreau sa spun ca trebuie doar corectate eventualele „gauri din spranceana” si facut un contur usor in rest. Asa vor avea un aspect foarte ingrijit. Un fapt in plus pentru care trebuie sa pudram fata este blush-ul. Daca nu pudram aceasta zona, este foarte probabil sa patam machiajul la aplicarea blush-ului, deoarece pe o baza cremoasa, blush-ul fiind pudra, va avea aderenta foarte mare si nu va putea fi retusat.

Rujul… Este bine sa folositi un contur de buze cu care sa acoperiti toata suprafata buzelor. Peste el aplicati rujul care va rezista mult mai bine in acest fel. Binenteles, trebuie sa il asortati cu blush-ul. Asa puteti fi sigure ca nu dati gres la alegerea culorii. Inca un lucru… daca folositi un ruj puternic, incercati sa nu aplicati foarte mult gloss peste. Va rezista mai mult.

Cam atat despre machiajul de seara. Mult spor la machiat!

Copyright © 2008-2023 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania