Articol despre machiajul in tendinte

In fiecare primavara, vara, toamna, iarna, apar infinit de multe articole despre machiajul in tendinte in anotimpul respectiv. De fiecare data apar asa zisele noutati in materie de make-up, care dupa cum a observat multa lume, sunt cam aceleasi, in functie de anotimp binenteles. Astfel ca, referindu-ne strict la machiajul ochilor, toamna ne machiem in nuante de pamant, naturale (bej, caramiziu, maro, brun), iarna continuam tendintele din toamna, dar completam cu putin negru, gri, primavara folosim nuante pastelate, mai slabe sau mai intense, in functie de personalitatea noastra, iar vara o continuam in pasteluri, dar ne mai ajutam si de nuante de bronz… binenteles sidefate.

Exista 3 tipuri de machiaj care, indiferent de culorile folosite, nu se vor demoda niciodata… Ma refer la:

  • machiajul natural (fata are un aspect placut fara a se pune accent pe ceva anume)
  • machiajul stil „Marilyn Monroe” (unde se pune accent pe buze, ochii fiind cel mult conturati pe pleoapa superioara cu tus negru)
  • machiajul „smokey eyes” (unde accentul se pune strict pe ochi, iar buzele sunt nude)

Exista si niste exceptii, care sunt date de marile case de moda, (de machiajul realizat de make-up artisti la marile prezentari de moda) exceptii care constau insa, nu in tipurile de machiaj, deoarece dupa cum am mai spus, acestea se repeta, ci in culorile folosite la realizarea acestuia, in texturi si in forme. Aceste exceptii in make-up pot fi folositoare la realizarea unui machiaj de seara pentru club, disco, concerte, petreceri mai extravagante… O astfel de exceptie ne-o aduce sezonul toamna-iarna prin culorile in tonalitati cat mai intense si pe cat posibil metalizate (albastru electric, turcoaz, mov, siclam, verde) pe care le regasim si in moda. In concluzie, ca sa fim in trend, nu trebuie sa depunem prea mult efort deoarece aceste reguli nu se vor schimba niciodata, insa ajuta sa fim la curent cu noutatile, sa facem furori ca si trend-setter-ii…

Copyright © 2008-2023 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania