Micropigmentarea buzelor – cu CONTUR sau fara contur?

Buna tuturor,

 

Azi vreau sa ating un alt subiect care cred eu ca este de interes pentru domeniul dermopigmentarii, atat pentru clienti cat si pt tehnicieni, si anume micropigmentarea buzelor.

Ca tehnici de lucru, sunt 3 variante care pot fi lucrate mai intens sau mai transparent, binenteles.

-Tehnica de umplere totala a buzelor, care poate fi lucrata cu saturatie mare de culoare sau mai transparentă, mai aerata,

– tehnica ombre, in care se lucreaza mai mult pe marginile buzelor, si spre centru se merge pierdut, ca un degrade,

– si tehnica cu contur precis, delimitat, pt ca bineînțeles, fiecare dintre primele 2 variante poate fi lucrata cu contur, sau fara contur.

Sunt cliente care nu isi doresc un contur precis, si cliente care din contra, vor ca buzele sa arate perfect, cu contur clar delimitat, ca la machiaj.

 

O clienta alege procedura de micropigmentare a buzelor din 3 motive:

1. Ca isi doreste culoare pe buze, ca de ruj. Varianta asta de obicei apare la persoanele mai in varsta, sau la persoanele care se machiaza zilnic cu aceeasi culoare, pe aceeasi forma, si isi doresc sa se trezeasca dimineata gata machiate, sa nu mai petreaca timp in fiecare zi chinuindu-se sa isi faca din nou conturul perfect.

 

2. A doua varianta, sau mai bine spus a doua nevoie intalnita la cliente apare la persoanele ce isi injecteaza acid hialuronic in buze. Datorita acidului, si a faptului ca se mareste volumul buzelor, pielea de pe buze se intinde, si culoarea devine din ce in ce mai transparenta, adica fara consistenta de culoare. Nevoia aici este de a da culoare buzelor din nou, mai ales la colturile buzelor, unde acolo se albesc buzele cel mai mult de la injectare. In acest caz, de cele mai multe ori culoarea aleasa de cliente este una extrem de naturala, care sa imite de fapt culoarea naturala a buzelor. Adica isi aleg o culoare care sa imbrace buzele in noua forma si sa le faca sa para ca asa au ele forma si culoarea naturale.

 

3. Si mai e varianta 3, persoane ce prezinta usoare asimetrii la buze, si isi doresc sa le corecteze prin micropigmentare, nu neapărat prin injectare cu acid hialuronic. Sau persoane care deja au fost si la injectare de acid, si doctorul nu a reusit sa scoata simetrie perfecta, sau o forma armonioasa bazata pe culoarea naturala a buzelor. In cazul asta buzele au o forma foarte frumoasa cand sunt rujate, dar cand sunt nemachiate, se vede ca de fapt forma data din acid e data pe exteriorul pielii de pe buze, adica buza e marita folosindu-se de pielea din jurul gurii, care are alta culoare si textură. Care de multe ori prezinta pori, fire de par, mustață, puncte negre, si care oricum e bej, la nuanta pielii, nu rozalie, cum sunt buzele naturale.

 

Din experienta mea, cele mai multe cliente, cand apelează la procedura de micropigmentare a buzelor, fac alegerea deoarece isi doresc o forma perfecta, cu un contur perfect, delimitat, nu doar culoare pe buze. Sau cel putin clientele care apeleaza la mine, asta isi doresc.

Si acest contur delimitat trebuie lucrat special sa fie delimitat, nu merge lucrat din tehnica aerata, adica la fel cum se lucreaza pe restul buzei, pt ca el are nevoie de consistență.

 

In plus, daca eu am nevoie sa lucrez si o ajustare de formă a buzelor, adica sa depasesc putin conturul buzelor (da, stiu, vai, nu se face asa ceva! Ei ce sa vezi, eu lucrez asta dintotdeauna, si nu ma voi opri acum, pt ca am suficienta experiența atat ca dermopigmentist, cat si ma makeup artist, cat sa stiu ce forma a buzelor pot depasi si ce nu si stiu ce tehnica sa folosesc ca sa se vindece bine. De fapt cred ca voi face un alt material despre asta)

Asa, deci, daca eu am nevoie sa depășesc conturul buzelor, adica sa ies puțin in exterior, pe pielea din jurul buzelor, care are textura diferita (si mie mi se intampla sa lucrez asa foarte des), atunci eu am nevoie sa lucrez diferit ca tehnica. Am nevoie si de contur clar si delimitat, si de intensitate in tehnica, pt ca pe acele zone care sunt la culoarea pielii de pe restul feței eu am nevoie sa compensez ca sa egalez culoarea naturala a buzelor, si abia apoi sa creez culoarea dorită.

Cum am spus, clientele care ajung la mine, in proportie de 99% cer si o reconturare a formei buzelor, nu doar culoare. Bineînțeles, ele cer asta dupa ce eu le prezint toate variantele de lucru, si ce pot eu sa le lucrez si sa le ofer ca tehnica. In momentul in care le expun toate variantele, alegerea este in 90% din cazuri sa aiba culoarea naturala a buzelor reprodusa din micropigmentare, cu contur delimitat perfect, si culoarea in tip ombre, cu degrade spre centrul buzelor, ca sa nu se vada diferente de culoare intre culoarea nou inserata in piele si culoarea de pe mucoasa interioara a buzelor.

Astfel obtin niste buze naturale, perfecte ca forma, frumos delimitate, ca si cum ar fi rujate de un makeup artist zilnic, dar fara culori altfel decat nuanta naturala a buzelor.

Si mai este restul de 10% care sunt lucrari mai intense, culori mai tari, rosu, burgundy, maro, sau varianta tot in culoare naturala doar ca in alta nuanta decat culoarea naturala a buzelor, adica putin mai calda, sau mai rece in functie de preferințe.

 

Daca va mai amintiti, la inceputul materialului am spus ca sunt cliente care nu isi doresc un contur precis, si cliente care din contra, vor ca buzele sa arate perfect, cu contur clar delimitat, ca la machiaj.

Concluzia este ca eu nu prea am intalnit cliente care sa nu isi doreasca conturul delimitat. Este varianta de tehnica pe care eu o lucrez cel mai mult, si este cea mai apreciata de clientele mele de multi ani încoace.

 

Am povestit destul pt azi, mai las loc si pt alta data.

Sper sa fie de ajutor materialul meu,

Si mai vorbim

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copyright © 2008-2023 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania