Mituri si pareri – Despre pensatul cu ceara

De cate ori am programata o clienta nouă, primul gand care imi vine este: Off…
Iar trebuie sa desfiintez mitul.
Care mit?
Cum care mit?!
Mitul care spune ca ceara traumatizeaza, ca face sa cada pleoapa, sa se dezlipească pielea de mușchi … nu il stiti??
Hmm…
Sunt Roxana Dumitru si astazi vreau sa vorbesc despre pensatul sprancenelor prin epilarea cu ceara.

Ceara este un produs care, daca este de calitate si este folosit corect, prezinta multiple avantaje pentru zona sprancenelor.

1. Curata extrem de bine si eficient, inclusiv puful. Spre deosebire de penseta clasica, care la prinderea firelor câteodată mai si rupe (si spun asta eu având o experiență de 20 ani în pensat si stilizare de sprancene). E o realitate pe care puțini tehnicieni o recunosc, însă mie imi place sa fiu sincera, si sa spun lucrurilor pe nume. Dificultatea maxima a unui specialist cu experienta în pensat este nu forma, nu tehnica de smulgere, ci prinderea firelor, si cum sa faca sa nu le rupă.

Ceara prinde firele de par fix de la suprafață pielii, ba chiar dacă porii sunt dilatați, intra si in pori usor, lucru vizibil pe ceara dupa smulgere, deoarece se imprimă pe suprafață pe care a fost aplicată.

Motivul pentru care poate smulge atât de bine este unul simplu. Ceara, ca sa fie fluidă, trebuie usor încălzită. Un produs călduț aplicat pe suprafață pielii produce dilatarea porilor. La nivel macro, binenteles, însă se intampla.
Avantajul faptului că toate firele sunt smulse deodată in cadrul unui pensat este ca forma va rezista poate de 2 ori mai mult, si cu timpul firele smulse ajung sa nu mai crească.
Asta ne si dorim, nu?

2. Pielea noastra, la fel ca tot organismul uman, este un mecanism perfect daca ii dam voie sa functioneze. Un mecanism care are funcția de regenerare. Deci orice zona a pielii sau a corpului nostru, daca este agresată in orice fel, acea agresiune va stimula regenerarea. La nivelul pielii, o exfoliere usoara produsă de aplicarea de ceara este o agresiune mai mica decat o microdermoabraziune ca si tratament cosmetic. Iar ca si urmări, da, pielea de pe arcade se regenerează. Nicidecum nu se lasă. Aceeași poveste este si cu mușchii sprancenosi. Masajul (pentru ca nu pot numi altfel asa zisa agresiune prin epilare) duce doar la tonifierea zonei ochilor, a arcadelor .

Legat de cine spune altfel, as vrea sa vina cu argumente demonstrate prin studii reale, nu bazate doar pe presupuneri.

În loc de încheiere vin cu mențiunea ca toate specificațiile si recomandarile mele sunt valabile pentru situatia in care tehnicianul executa corect tehnica de epilare sau pensare, si este ajutat de produse profesionale de calitate.

Daca nu cunoasteti tehnica de stilizare a sprancenelor prin epilare cu ceara, va invit pe pagina de Pensat – Stilizare Sprancene pentru a privi materialele si a afla toate detaliile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copyright © 2008-2023 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania