Roxana Dumitru – MAKE-UP ARTIST, ENTREPRENEUR & TEAM LEADER

«The only way is up»

 Roxana Dumitru, Associate Partner & Make-up Leader al salonului Le Boudoir – Boutique de Beauté, a fost 
întotdeauna dornică să se perfecționeze, să învețe lucruri și tehnici noi, pe care să le aplice cu 
profesionalism.

Absolventă a cursului de cosmetică a școlii internaționale ,,Christine Valmy” și a cursului de machiaj al Academiei ,,KRUGER-BRENT”, specialistul și-a început cariera în beauty la vârsta de 17 ani, când o cosmeticiană cunoscută la vremea aceea a angajat-o ca ucenică în domeniu. Un an mai târziu, a obținut certificatul de calificare, moment în care a pornit pe drumul spre domeniul care astăzi avea să o transforme într-un expert în dermopigmentare.

După șapte ani în care a aprofundat tainele cosmeticii faciale, ale pensatului și ale epilatului, a decis că vocația sa este alta, astfel că a urmat școala de machiaj și, după un an de curs intensiv, a obținut certificatul de calificare în meseria de machior: ,,A fost o revelație să experimentez ce înseamnă să îți placă ceea ce faci și să nu mai simți că lucrezi nicio zi din viață, însă nevoia de a obține încă o calificare s-a datorat clientelor mele. Multe dintre ele veneau la pensat și la machiaj și aveau sprâncenele conturate semi-permanent. Greșit, din punctul meu de vedere. Greșită forma, greșită culoarea, greșită construcția, greșit totul.”

Acesta a fost momentul în care Make-up Artistul a hotărât să aprofundeze domeniul și să nu mai audă din partea clientelor că nu știu unde să meargă să își corecteze sprâncenele, fără ca ea să aibă un răspuns concret sau o recomandare: ,,Nu spun că nu existau, la vremea aceea, tehnicieni dermopigmentiști buni în România, ci doar că numărul persoanelor la care întâlnisem micropigmentări defectuoase creștea
considerabil.”

În anul 2012, tehnicianul a făcut marele pas și a învățat meseria care, în prezent, o definește ca profesionist, alături de meseria de machior. Au urmat încercări, teste, experimente, a studiat mult, a exersat și a reușit: Mă consider unul dintre cei mai buni tehnicieni dermopigmentiști din România, în materie de sprâncene, și sunt mândră că pot face fericiți un număr mare de doamne și domni, prin serviciile mele de înfrumusețare.”
La momentul actual, Roxana este reprezentant unic în țară al tehnicii Diamant Blading, deține propriul salon, în asociere cu alte două persoane și a pus bazele unui magazin online cu produse profesioniste pentru gene – eyelash-mar-
ket.ro.

În viziunea sa, femeile, prin definiție, sunt ființe puternice, capabile să construiască o familie, să aibă copii și o afacere proprie, prosperă, cu un efort minim: ,,Nu pot generaliza, într-adevar, însă eu descriu situația în care eu mă regăsesc, tocmai pentru că mă consider o femeie puternică.”

Satisfacția pe care i-o oferă zâmbetul clienților la finalul procedurii reprezintă pentru Roxana unul dintre cele mai importante aspecte pe care i le oferă meseria de dermopigmentist. Sunt persoane care calcă pragul salonului cu sprâncene dezastruoase, pline de goluri sau greșit pensate, persoane care au suferit un accident sau care prezintă o asimetrie evidentă în zona ochilor și a buzelor, dar și cliente pentru care machiajul simplu, alcătuit dintr-o conturare a buzelor, ochilor și sprâncenelor, este preferat celui extravagant. Astfel, micropigmentarea le vine în ajutor și le ajută să obțină look-ul pe care și-l doresc.

Însă, pe cât sunt satisfacțiile de mari, pe atât de mare este și responsabilitatea tehnicianului față de cliente. Aceștia, în postura de ,,chirurgi”, pot face mult bine, dar și un mare rău. De ce? Pentru că miropigmentarea nu este un machiaj la suprafața tenului, care se îndepărtează seara. Vorbim despre un pigment introdus în piele, care, în cazul anumitor persoane, se estompează după 8-12 luni, iar în cazul altora, la o diferență de 2-3 ani. Starea de sănătate a clientului depinde, dincolo de profesionalismul tehnicianului, de mediul curat, steril în care se desfășoară activitatea, care să nu permită contactarea vreunei boli cu transmitere prin sânge. Vorbim, așadar, despre o responsabilitate enormă.

La fel de importantă în dermopigmentare este simetria. Expertul trebuie să țină cont de fizionomia fiecărei persoane, pentru că, asemenea restului corpului, chipul are anumite asimetrii. Roxana ne-a dezvăluit că au fost puține cazurile în care clientele să nu aibă mimică pe durata tratamentului, să nu ridice o sprânceană, să nu vorbească, să nu țină mușchii feței încordați, iar toate acestea îngreunează micropigmentarea. Aici intervin experiența îndelungată a specialistului, atât în tehnică, cât și în comunicarea cu pacientul, iar aceste aspecte minimizează toate aceste provocări.

Toate aceste dezvăluiri ne atrag atenția asupra faptului că piața de beauty din România s-a dezvoltat extrem de mult în ultima perioadă, însă o diferențiere a calității serviciilor oferite, în raport cu prețurile, este mai mult decât necesară: «Aici vorbesc atât despre tehnicieni, cât și despre școli și magazine de profil. Acest lucru cred că va fi posibil prin crearea unor asociații sub tutela cărora să ne putem per-
fecționa și să ne putem diferenția din punct de vedere al calității și al cantității.»

* Articol publicat in primul numar BBook, publicatia orientata catre dermopigmentare a Les Professionnels Magazine, 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copyright © 2008-2023 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania