Tatuaj buze

Deși această pagină ar trebui să înceapă cu descrierea procedurii de micropigmentare a buzelor, eu voi începe prin a vă lasa un video cu o recenzie a unei bune prietene si clienta totodată, Gabriela, care a fost de acord să îmi spună câteva cuvinte despre cum a decurs pentru ea procedura, cum s-a vindecat, și cum se simte acum.

Gabriela a optat pentru procedurile de micropigmentare ochi și buze. In video procedurile sunt vindecate complet, iar Gabriela nu poarta machiaj absolut deloc, tocmai ca sa se poata vedea clar efectul conturarii semi-permanente.

Buzele au fost conturate cu scopul de a defini mai bine forma lor si de a crea usor volum, fara a iesi din zona de naturalete. Puteti vedea poza reprezentativa cu cum aratau inainte, si imediat dupa, aici.

tatuaj buze

Tatuarea buzelor se realizeaza prin micropigmentare. Este o procedura folosita cand se doreste o usoara marire a acestora, cand se doreste un contur precis si exact in cazul buzelor, sau pentru o corectie a simetriei. De asemenea, procesul de tatuat buze poate fi realizat si pentru o pigmentare intr-o anumita culoare, mai pala, naturala, sau mai intensa, a buzelor, mai ales ca multe femei prefera sa poarte culoarea naturala a buzelor, decat sa foloseasca ruj.

Avantajele folosirii tehnicii de micropigmentare a buzelor fata de folosirea rujului sunt:

 • „rujul” nu se mai intinde si nici numai poate fi „mancat”
 • nu mai exista neregularitati sau discontinuitati in colorarea buzelor
 • nu veti mai lasa urme de ruj pe pahare si cani
 • nu veti mai avea bataie de cap cu desenarea conturului ori de cate ori aplicati ruj
 • veti putea merge linistita la piscina sau la mare pentru ca apa nu mai constituie o problema
 • alergiile la cosmetice nu mai sunt o problema

 

Daca veti dori sa folositi vreodata ruj, atunci este bine sa stiti ca tatuajul buzelor nu limiteaza culoarea de ruj pe care o alegeti, deoarece pigmentul se afla sub piele. Totodata, de multe ori, folosirea glosului este suficienta pentru a avea buze frumoase.

Este util insa ca inaintea sa alegeti culoarea dorita pentru dermopigmentarea buzelor sa va ganditi ca peste o culoare intensa de pigment introdus in piele, este mai dificil sa aplicati o culoare foarte deschisa de ruj, si ca aceasta din urma va fi totusi usor influentata ca si intensitate de catre pigmentul aflat in piele. Deci, daca in general preferati o culoare neutra de ruj, este bine sa optati pentru o culoare asemanatoare pentru tatuaj.

Mai jos in pagina veti gasi multiple fotografii ce stau exemplu, realizate atat imediat dupa procedura, cat si dupa vindecare.

In poza alaturata se poate vedea o procedura de micropigmentare a buzelor in care s-a realizat depasirea conturului acestora, in vederea maririi volumului. S-a folosit o culoare neutra, care dupa vindecare sa se confunde cu culoarea naturala a buzelor.

Detalii despre procedura

Procedura de micropigmentare a buzelor poate dura intre doua si trei ore, depinzand de complexitatea lucrarii (doar contur, contur plus marire de volum, pigmentarea totala a buzelor).

Din punct de vedere al confortului in cadrul procedurii, aceasta este de la foarte putin dureroasa la nedureroasa, deoarece se folosesc creme anestezice. Minim 30 minute din timpul alocat procedurii sunt petrecute stand cu anestezic pe zona buzelor, pentru ca acesta sa isi faca efectul optim.

Siguranta sanatatii clientilor nostri este garantata de utilizarea de ace sterile si sigilate, si de pigmenti de cea mai buna calitate, testati dermatologic.

In exemplele de mai jos puteti vedea cum un tatuaj semi-permanent pentru buze, realizat corect, a ajutat la corectarea unui contur mai vechi realizat gresit.

De asemenea, mai jos, puteti vedea cum s-a folosit tehnica tatuajului pentru o usoara marire si totodata o corectie a formei buzelor, ceea ce a dus totodata la un lifting aparent al acestora.

 

­­­Ce informatii trebuie sa cunoasteti cand vine vorba despre o tehnica de micropigmentare a buzelor realizata corect!

O procedura corecta de conturare semipermanenta a buzelor trebuie sa fie realizata de un tehnician specialist in dermopigmentare dar si in make-up, o persoana care sa cunoasca notiuni de colorimetrie si care sa stie ce corectii pot fi realizate pentru a crea simetrie, pentru a echilibra o imperfectiune a fizionomiei. Trebuie sa stie sa evidentieze frumusetea persoanei care apeleaza la procedura de tatuare cosmetica, si sa obtina totodata naturalete. Tehnicianul dermopigmentist trebuie sa aiba totodata cunostinte vaste despre pigmentologie si structura pielii, cat si despre fizionomia fetei, si despre ten. Toate informatiile dobandite, necesare practicarii la cel mai inalt nivel al acestei meserii, fac posibil ca rezultatul de dupa vindecare sa fie cel mai bun, atat in culoare, cat si in fidelitatea tehnicii (culoarea sa fie cea dorita dupa vindecare, si detaliile de forma si intensitatesa se pastreze conform celor cerute).

Tehnicinii nostri specialisti in micropigmentare sunt calificati atat in dermopigmentare cat si ca makeup artisti.

Care sunt pasii in sedinta de tatuaj al buzelor

Procedura de micropigmentare are mai multe etape pe care, in continuare, le vom enumera:

 • se discuta cu clienta despre ce isi doreste, despre corectii, forma, culoare, necesitatile acesteia, urmate de recomandarile tehnicienilor nostri;
 • se aplica produsul anestezic;
 • se deseneaza zona ce urmeaza a fi tatuata;
 • executia procedurii de dermopigmentare;
 • se explica pasii de urmat in perioada imediat urmatoare pentru o ingrijire optima, cat si pe timp mai lung;
 • se face programarea pentru sedinta de retus, la interval de 4-6 saptamani.

Discutia cu clienta despre conturarea buzelor

Culoarea finala dorita depinde de mai multi factori ce influenteaza rezultatul. Factori de influenta sun: culoarea naturala a buzelor, textura pielii, tipul de ten din jurul buzelor (in cazul in care realizam o depasire a conturului acestora), nivelul de sangerare in cadrul procedurii, Culoarea este aleasa in functie de culoarea parului, a sprancenelor, de preferinta clientei, cat si de recomandarile specialistului in tatuaj cosmetic.

Culoarea aleasa in urma discutiei nu este neaparat si cea folosita de tehnicianul micropigmentist in cadrul procedurii propriu-zise, deoarece, in functie de criteriile enumerate mai sus, culoarea odata ajunsa in piele, se modifica, astfel ca dupa vindecare ea va arata usor diferit. Raspunderea specialistului este sa cunoasca detaliile situatiei, si in urma analizei, sa folosească o culoare astfel incat dupa vindecare aceasta sa arate la fel cum s-a decis in timpul discutiei preliminare

Desenarea zonei care urmeaza a fi tatuata

Datoria noastra ca profesionisti este sa facem recomandarile, cu privire la forma, culoarea si tehnica ce poate fi folosita, cat mai directionate catre idealul de frumusete, urmand apoi ca beneficiara sa isi expuna preferintele ei personale. Un profesionist adevarat va cumula cele 2 concluzii, si le va adapta in asa fel incat sa „imbrace” cat mai bine clienta. La final, clienta este lasata sa faca alegerea finala, deoarece ea este cea care va „purta” acest tatuaj, si este cat se poate de normal ca ea sa detina decizia in alegerea finala. Noi, specialistii, ne pastram insa libertatea de a refuza sa preluam o procedura in care alegerea clientei nu o avantajeaza pe aceasta. A accepta realizarea unei proceduri in cazul de mai sus ne face un deserviciu real, noua ca si specialisti dermopigmentisti, cat si clientei.

Anestezia

Exista persoane cu un prag al durerii mai scazut, si persoane cu un prag al durerii mai ridicat. Cele mai sensibile vor simti cel mai probabil prima trecere care se face imediat dupa realizarea desenului, urmand ca dupa ce se aplica straturile urmatoare de anestezic, sa nu mai simta nimic. Durerea, in acest caz, este una perfect suportabila, si scade cu fiecare aplicare de anestezic. Persoanele cu un prag al durerii ridicat, nu vor simti nimic de la inceput si pana la finalul procedurii.  Anestezicul se aplica in 2 feluri. Primul anestezic este sub forma de crema, se aplica local, si se sta 30 minute pentru c acesta sa isi faca efectul. Al doilea anestezic, este unul lichis sau gel, si se aplica in timpul procedurii, dupa ce s-a facut o prima trecere pe zona ce urmeaza a fi tatuata. Aceasta aplicare este repetata de multiple ori de-a lungul procedurii, astfel incat, chiar daca la inceput se poate simti o usoara durere, in scurt timp nu se mai simte nimic. Este de mentionat ca efectul anesteziei este direct proportional cu respectarea regulilor pre-procedurale comunicate prin email inainte de procedura cu minim 24 ore.

Tatuajul buzelor

Procedura de tatuare propriu-zisa dureaza intre 40 – 90 min, in functie de cat de mare este suprafata ce urmeaza a fi tatuata (contur, contur + umplere, full lips), cat si de dimensiunea buzelor. Sunt persoane cu un volum mic sau foarte mic, si persoane cu un volum mare sau foarte mare al buzelor, iar intervalul de timp este direct proportional cu acesta.

Instructiuni pentru ingrijire in perioada imediat urmatoare procedurii

Imediat dupa finalizarea procedurii de dermopigmentare, urmeaza discutia despre cum se ingrijeste zona tatuata atat in perioada imediat urmatoare, cat si pe timp lung, pentru ca rezultatul vindecat sa se pastreze cat mai mult timp. Exista un set de reguli de respectat in zilele premergatoare procedurii, pe care va recomandam sa le respectati intocmai, deoarece si de aceasta ingrijire depinde in mare masura reusita rezultatului vindecat. Nerespectarea acestor reguli duce la estomparea totala sau partiala a zonei tatuate, la infectii sau vindecare greoaie.

Procedura de retus

Retusul reprezinta o procedura aproape identica cu cea realizata la prima sedinta, in care nu se mai realizeaza desenul pentru forma, insa sunt respectati toti ceilalti pasi. Intervalul optim dupa prima procedura la care se programeaza retusul este de 4-6 saptamani, pentru a lasa timp pielii sa se refaca in profunzime. Pana la refacerea completa a pielii, culoarea tatuajului poate parea prea pala, sau estompata. Abia dupa minim 4 saptamani putem vedea culoarea finala, si abia atunci se poate interveni suplimentar pentru orice completare sau eventuala corectie.

Respectarea acestei programari are o importanta deosebita in obtinerea unui rezultat final optim.

Sedinta de retus pate dura intre o ora si 30 min, pana la 2 ore si 30 min. Diferenta o face cat de bine a prins tatuajul dupa sedinta initiala. Daca dvs considerati ca sunt mai multe lucruri de completat sau de corectat la retus, este indicat si totodata ne ajuta sa mentionati acest aspect, pentru a se sti ce interval de timp vi se aloca.

Cateodata, pot exista situatii in care sa fie necesare mai multe retusuri. Acest aspect apare cel mai des la persoanele ce aveau anterior un tatuaj vechi gresit realizat, care a necesitat corectie. Nu se poate oferi 100% garantia rezultatului ideal la vindecarea completa a  pielii dupa primul retus, intrucat rezultatul final optim depinde de mai multe aspecte.

 

Reguli IMPORTANTE!!

In momentul in care faceti programarea, vi se trimite o lista cu indicatii si reguli de urmat inainte de procedura propriu-zisa. Este extrem de important sa le respectati intocmai, intrucat rezultatul vindecat depinde si de acesti factori, nu doar de factorii si tehnica procedurii realizate in salon. Starea tenului si a sanatatii personale este un factor extrem de important, si daca instructiunile nu sunt urmate intocmai, rezultatul vindecat poate sa nu fie cel urmarit.

 

tatuaj buze inainte si dupa

Mai jos se poate vedea un exemplu de corectare a unui tatuaj de buze vechi gresit.
tatuaj buze corectare

In exemplul de mai jos, buza superioara prezinta o deformare datorata unei cicatrici. Tatuajul buzelor a facut sa dispara asimetria, si a creat un nou contur perfect aliniat.
micropigmentare buze

In poza alaturata s-a dorit o accentuare a conturului buzelor, si un degrade care sa creeze volum. La vindecare, buzele vor parea putin mai pline, fara a se vedea ca s-a intervenit asupra lor prin dermopigmentare.

 

 

In exemplul de mai jos, avem o doamna in varsta, care avea nevoie de o accentuare cat si o usoara marire a buzelor, care sa o intinereasca. Rezultatul vorbeste de la sine.

In poza alaturata clienta a dorit o colorare usoara a buzelor, intr-o nuanta deschisa vie, pentru a improspata decolorarea existenta a buzelor.

 

 

Mai jos puteti vedea si cateva rezultate vindecate:

micropigmentare buze

 

De luni pana joi, in intervalul orar 09:00 – 14:00, avem Happy Hour, si beneficiati de un discount de 20% la toate serviciile echipei

Va asteptam cu drag!

Daca doriti sa aflati care este pretul pentru tatuajul buzelor practicate de echipa studioului click aici, iar daca vreti sa vedeti care este pretul Roxanei Dumitru pentru acelasi serviciu click aici.

Alte articole despre tatuajul buzelor

Te invit sa „colaboram”

Nu, nu este un anunț de angajare. Sunt Roxana Dumitru, si acesta este un anunț de colaborare între mine și tine, potențiala mea clientă. Stiu cu certitudine că toată lumea își ...

Despre sprancene rosii / albastre / violet – cu Roxana Dumitru

De cate ori interacționez pt prima data cu o persoană pe partea de dermopigmentare, trec printr-un proces de explicații, de „educare”, despre ce înseamnă tatuaj si micropigmentare. Sunt Roxana Dumitru, si ...

Copyright © 2008-2022 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania