Tatuaj cosmetic – micropigmentare

 

Te intrebi daca este posibil sa te trezesti dimineata gata machiata?
Sprancenele tale sunt foarte rare sau chiar lipsesc cu desavarsire?
Doresti sa corectezi un contur asimetric al buzelor, sau pur si simplu doresti ca acestea sa capete mai mult volum?
Ti-ar placea sa ai un contur permanent pe linia genelor, care sa iti accentueze ochii, dar sa nu para a fi machiaj?

Solutia este tatuajul semi-permanent, micropigmentarea, sau dermopigmentarea, dupa cum este numita in nomenclatorul de meserii. Este procedeul prin care tehnica tatuajului vine in ajutorul nostru, al femeilor si nu numai, deoarece si barbatii pot beneficia la nevoie de ea, pentru a corecta, creea, sau evidentia trasaturi care in mod normal ne dau batai de cap (machiaj permanent pentru buze subtiri ce necesita un plus de volum, tatuare pentru sprancene rare sau lipsa acestora, acoperirea unor goluri lasate de catre cicatrici in spranceana, tatuaj โ€“ lash enhancement โ€“ intarirea liniei genelor cu un pigment mai inchis, ce creeaza un contrast placut cu culoarea ochilor). Enumerearea aceasta insa nu exclude un stil anume pe care ni-l dorim adaptat prin micropigmentare, si anume o definire sau umplere cu o culoare naturala sau poate mai intensa (dupa preferintele fiecareia) a unor buze deja voluptoase, o conturare suplimentare a unor sprancene deja dese, intr-o tehnica mai actuala ( ombre, shading, hairstrokes sau tehnici mixte), un contur mai fin sau mai evident al ochilor in tehnici avansate de eyeshadow sau cat-eye, sau o corectare de culoare si / sau de forma a unui tatuaj mai vechi care nu poate fi indepartat prin proceduri specifice.

In procesul de micropigmentare, ca si la machiaj, specialistul in tatuaj trebuie sa tina cont de fizionomie, de eventualele imperfectiuni ale fetei si sa ajute la corectarea acestora, nu la evidentierea lor. Cand vorbim de imperfectiuni ne referim la faptul ca forma fetei fiecarei persoane este unica. Noi o putem incadra in linii mari intr-o forma universala, insa ca si particularitati, aproape toti oamenii au o jumatate a fetei diferita de cealalta jumatate, prin asimetria osaturii, a alinierii ochilor, gurii, sprancenelor, prin faptul ca o jumatate a fetei poate fi mai mare decat cealalta jumatate, sau un ochi poate fi mai mare, mai sus sau mai jos decat celalalt, fapt regasit si cand vine vorba despre sprancene, prin faptul ca gura poate prezenta asimetrii fata de axul fetei, sau diferente majore de volum intre buza de sus si buza de jos.

Un alt aspect de luat in calcul este culoarea pielii, a ochilor, a parului din cap si / sau din spranceana, tipul de ten, textura acestuia, plus alte amanunte pe care un tehnician dermopigmentist cu experienta stie sa le stabileasca corect. Toate aceste detalii sunt aspecte importante in stabilirea tehnicii, formei, culorii de pigment folosite in micropigmentare, pentru ca dupa vindecare sa obtinem un rezultat optim.

Idealul urmarit in tatuajul semi-permanent este, de asemenea, simetria. Este un procedeu delicat ce necesita pregatire de specialitate, atat in domeniul micropigmentarii, cat si in domeniul machiajului, unde astfel de corectii se fac in mod frecvent. Calitatea pigmentilor, alegerea cu grija a culorilor si preparea lor sunt esentiale pentru un tatuaj cosmetic de succes.

 

Tatuaj permanent vs. tatuaj semipermanent

Tehnica tatuajului este aceeasi peste tot. Diferenta o fac aparatele folosite si pigmentii. Daca pe vremuri se foloseau aceleasi aparate si aceiasi pigmenti, atat la tatuajul de pe corp, cat si la cel de pe fata, acum lucrurile s-au schimbat, spre binele clientelor pot spune.

Pigmentii pentru dermopigmentare (tatuaj cosmetic) acum au o structura diferita fata de tusurile pentru tatuaj corporal, astfel incat rezistenta lor in timp nu mai este la fel de mare, insa acest lucru prezinta un avantaj pentru cine doreste sa isi modifice forma sau culoarea tatuajului, sau chiar sa renunte la el dupa o anumita perioada.

Un pigment introdus in piele, in timp, isi poate modifica culoarea, nu doar intensitatea. Este normal ca odata cu trecerea timpului, datorita procesului de regenare celulara continua de la nivelul pielii noastre, si a factorilor de influenta externi (raze UV, produse si tratamente cosmetice, samd) culoarea pigmentului sa se estompeze in timp. Daca acest pigment este unul permanent, el se modifica in nuante de verde, albastru, rosu / portocaliu, deoarece ramane in piele cel ce are molecula mai stabila. Pe corp, acest aspect nu este deranjant, insa pe fata, cea mai mica modificare de nuanta devine foarte neplacuta.

De aceea, pentru tatuajul cosmetic s-a schimbat formula pigmentilor introdusi in piele, spre a fi semi-permanenta. Pentru ca aceste modificari sa nu mai aiba loc, sau daca au loc, sa fie mai usor de corectat.

De asemenea, aparatele folosite acum sunt special concepute pentru pielea subtire, de pe fata, facand posibil ca procedura sa nu mai fie atat de agresiva pentru piele. In trecut, procedurile erau executate cu acelasi tip de aparat, si anume cel pentru tatuaj corporal. Acestea au o putere mult mai mare prin comparatie cu aparatele pentru dermopigmentare, si pe fata creaza o zdrelire a pielii mult mai mare decat aparatele actuale, facand astfel mai dificila si mai indelungata vindecarea pielii. De asemenea, aparatele pentru tatuaj corporal, daca nu sunt manuite de catre tehnicieni cu experienta, pot introduce pigmentii in straturile mai profunde ale pielii, facand ca un tatuaj ce ar trebui sa fie semipermanent, sa devina permanent.

Ca si concluzie, tatuajul permanent pentru fata este de fapt este unul semi-permanent, atata timp cat este realizat de tehnicieni specialisti in micropigmentare faciala.

 

 

micropigmentare sprancene inainte si dupa

Dermopigmentarea este acum accesibila si barbatilor, pentru a completa unele goluri din spranceana, sau cicatrici, pentru a indesi o spranceana rara, sau pentru o ingrosare de forma.

Sprancenele barbatesti nu necesta aceleasi corectii ca si cele feminine, nu se corecteaza in functie de fizionomie, de forma fetei, ci se aplica doar corectii de desime, si de grosime. O spranceana masculina trebuie aranjata, insa la final, ea sa ramana masculina. Cand vorbim despre micropigmentarea barbatilor, putem vorbi doar despre o pigmentare fir cu fir, deoarece celelalte tehnici (powder, ombre / full brow) nu sunt adecvate pentru o imagine masculina, intrucat ele delimiteaza prea mult, sau prea evident linia perfecta a sprancenelor.

Alte articole despre tatuaj

Despre Face Reading sau Citirea Chipului

๐˜พ๐™ž๐™ฉ๐™ž๐™ง๐™š๐™– ๐™˜๐™๐™ž๐™ฅ๐™ช๐™ก๐™ช๐™ž ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฐ ๐˜ด๐˜ต๐˜ช๐˜ช๐˜ฏ๐˜ต๐˜ข ๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ข๐˜ท๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ช๐˜ด๐˜ฎ๐˜ข ๐˜ต๐˜ณ๐˜ข๐˜ด๐˜ข๐˜ต๐˜ถ๐˜ณ๐˜ช๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ข๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ข๐˜ค๐˜ช๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ, ๐˜ต๐˜ณ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ค๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ข๐˜ณ๐˜ข๐˜ค๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ญ, ๐˜ต๐˜ช๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ญ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ค๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ญ ๐˜ข๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฎ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ง๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ช๐˜ต๐˜ถ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ช, ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ณ ๐˜ด๐˜ช ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ถ๐˜ต๐˜ถ๐˜ญ ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ถ, ๐˜ต๐˜ณ๐˜ข๐˜ช๐˜ณ๐˜ช๐˜ญ๐˜ฆ, ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ญ๐˜ฆ ...

Timp, durata si alte detalii despre procedura de micropigmentare

Salutare! รŽn acest material doresc sa povestesc puศ›in despre timpii de execuศ›ie ai procedurilor de micropigmentare, ศ™i detalii despre cum decurg acestea. Intervalul de execuศ›ie pentru o procedurฤƒ de micropigmentare este รฎn ...

Cum decurge o procedurฤƒ completฤƒ de micropigmentare a sprancenelor

Sunt Roxana Dumitru ศ™i รฎn acest material vฤƒ prezint cum decurge o procedurฤƒ completฤƒ de micropigmentare a sprancenelor. Procedura dureazฤƒ aproximativ 3 ore, dar eu am reusit sa comprim materialul video ...

Despre dermopigmentare cu Roxana Dumitru si unica.ro

Live pe unica.ro si pe pagina de facebook a revistei. Invitata emisiunii, Roxana explica totul despre dermopigmentarea sprancenelor.Dana Ruxandra Panghe : Care sunt trendurile in ceea ce priveste forma sau culoarea ...

Cum vedem culoarea reala a unui pigment pentru dermopigmentare

  Sunt Roxana Dumitruย  ศ™i astฤƒzi รฎศ›i arฤƒt un truc pentru a gฤƒsi mai uศ™or pigmentul dorit pentru clienta ta!Acest articol este pentru specialisti, pentru tehnicienii dermopigmentisti la inceput de drum, ...

Galerie foto 2 – Tatuajul cosmetic |Echipa Studio-ului Roxana Dumitru|

Numele meu este Ioana Marcu, senior tehnician dermopigmentist in cadrul Studio Roxana Dumitru, si vreau sa va vorbesc despre MACHIAJUL SEMIPERMANENT Din dorinta ca machiajul sa reziste toata ziua, รฎn vacanta sau ...

Galerie foto 1 – Tatuajul cosmetic |Echipa Studio-ului Roxana Dumitru|

Ma numesc Andreea Barbu, sunt make-up artist si dermopigmentist in echipa Roxanei Dumitru. Astฤƒzi , am ales sa vorbim despre tatuajul cosmetic, in primul rand pentru a demonta niste „mituri” ...

Copyright © 2008-2023 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania