Tatuaj sprancene

tatuaj sprancene 3D inainte si dupa

Tatuarea sprancenelor se face la persoanele care isi doresc un contur mai precis al acestora sau care au mici defecte de simetrie, cicatrici, goluri evidente.

Mai jos aveti chiar si exemple medicale, unde sprancenele lipseau cu desavarsire si a fost necesara reconstructia lor printr-un tatuaj sprancene fir cu fir. Dupa cum puteti observa, cu ochiul liber, aspectul este unul foarte natural, datorat tehnicii folosite „fir cu fir”. De cele mai multe ori, nu se observa ca este vorba de tatuaj, privitorul observand tehnica doar daca se apropie la cativa centimetri, altfel numai un profesionist isi va da seama.

 

sprancene inainte si dupasprancene inainte si dupa tatuarespranceana dreapta inainte si dupa tatuajspranceana dreapta inainte si dupa tatuajspranceana stanga inainte si dupa tatuarespranceana stanga inainte si dupa tatuajexemplu de tatuaj sprancene inainte si dupaspranceana stanga inainte si dupa tatuajdetaliu spranceana dreapta inainte si dupamicropigmentare sprancene before and aftersprancene la 4 saptamani de la tatuaretatuaj sprancene inainte si dupatatuaj sprancene inainte si dupa

micropigmentaresprancene facute prin tehnica de micropigmentaresprancene inainte si dupa microblading

 

Ce trebuie sa urmariti la o tehnica de micropigmentare a sprancenelor realizata corect!

O procedura corecta de micropigmentare trebuie sa fie realizata de un specialist in make-up si in cosmetica, o persoana care sa detina cunostinte vaste in colorimetrie si sa stie ce artificii trebuiesc realizate pentru a crea simetrie, pentru a corecta o imperfectiune a fizionomie, in asa fel incat, sa scoata in evidenta frumusetea persoanei care beneficiaza de procedura de tatuare cosmetica, dar sa obtina totodata naturalete. Tehnicianul micropigmentist este o persoana care trebuie sa aiba totodata cunostinte temeinice despre fizionomia fetei, despre ten, despre structura pielii si pigmentologie. Toate cunostintele, necesare practicarii la nivel inalt al acestei meserii, ajuta ca dupa vindecare, rezultatul sa fie unul optim, atat in culoare, cat si in fidelitatea tehnicii (culoarea sa fie cea dorita dupa vindecare, si detaliile de desen sa se pastreze conform celor dorite).

Specialistii nostri in micropigmentare sunt calificati atat in cosmetologie cat si ca make-up artisti.

Cum decurge sedinta de tatuaj sprancene?

Sedinta de micropigmentare are mai multe etape pe care le vom enumera in continuare:

  • discutia cu clienta despre forma, culoare, necesitatile clientei urmate de recomandarile specialistilor nostri;
  • aplicarea anesteziei;
  • desenarea zonei care urmeaza a fi tatuata in forma optima;
  • procedura propriu-zisa de micropigmentare;
  • indicatiile de ingrijire pentru perioada imediat urmatoare, cat si pe timp mai indelungat;
  • programarea sedintei de retus.

Discutia cu clienta despre sprancene

Culoarea este aleasa in functie de culoarea parului, a sprancenelor, de preferinta clientei, cat si de recomandarile specialistului in tatuaj cosmetic.

Culoarea aleasa in urma discutiei nu este neaparat si cea folosita de tehnicianul micropigmentist in cadrul procedurii propriu-zise, deoarece, in functie de criteriile enumerate mai sus, culoarea odata ajunsa in piele, se modifica, astfel ca dupa vindecare ea va arata usor diferit. Raspunderea specialistului este sa cunoasca detaliile situatiei, si in urma analizei, sa folosească o culoare astfel incat dupa vindecare aceasta sa arate la fel cum s-a decis in timpul discutiei preliminare.

Desenarea zonei care urmeaza a fi tatuata

Datoria noastra ca specialisti este sa facem recomandarile optime privind forma, culoarea, tehnica ce ar trebui folosita, urmand apoi ca beneficiara sa faca alegerea finala. Pana la urma, clienta este cea care va „purta” acest tatuaj, astfel incat este cat se poate de natural ca aceasta sa detina ultimul cuvant in alegerea finala. Ne pastram, insa libertatea de a refuza sa realizam o procedura in care desenul ales nu avantajeaza fizionomia, sau in care culoarea aleasa de beneficiara este total nepotrivita. Acceptarea realizarii unei proceduri in cazurile enumerate in randul de sus ne face un deserviciu clar, atat clientei, cat si noua ca specialisti in tatuaj sprancene.

Aplicarea anesteziei

Sunt femei care suporta durerea mai usor si sunt femei care nu suporta durerea sub nici o forma. Anestezia le poate face pe unele femei sa nu mai simta nimic, iar pe altele sa simta o usoara intepatura, perfect suportabila. Trebuie sa spunem ca anestezicul folosit prinde cam in 20 de minute si este unul local, aplicat doar in zona sprancenelor. Este posibil ca in timpul procedurii sa simiti durere si sa simititi ca efectul anestezicului trece. In acest caz, operatiunea de aplicare de anestezic va fi repetata.

Procedura propriu-zisa de tatuaj

Durata acestei proceduri difera de la caz, la caz, in functie de numarul de fire de tatuat, de tehnica necesara si de marimea sprancenelor. Poate dura de la 40 de minute pana la 1,5 ore. Va trebui sa aveti rabdare, pentru ca de aceasta etapa depinde cel mai mult reusita sprancenelor dv. Daca experimentati durere si considerati ca este peste pragul acceptabil, suportabil, vom aplica mai mult anestezic si vom continua dupa ce efectul cumulativ se va fi resimtit. Din practica, putem spune ca la final clientele declara ca au simtit foarte putina durere in prima parte a procedurii, si dupa a doua aplicare de anestezic, nu au mai simtit nici un disconfort. Tinem foarte mult la starea de bine a clientilor nostri si facem tot posibilul sa asiguram o experienta cat mai placuta.

Indicatiile de ingrijire pentru perioada imediat urmatoare

Dupa ce procedura de micropigmentare s-a incheiat, vom sta de vorba si va vom da indicatii pentru perioada imediat urmatoare, cat si pe timp mai indelungat. Important este ca procesul de cicatrizare, de vindecare a micilor incizii sa se faca fara complicatii, intr-un timp cat mai scurt. Pentru asta veti primi un set de reguli de ingrijire pe care va rugam sa le respectati intocmai. Abaterile de la aceste reguli pot rezulta in infectarea zonei, in vindecarea mai lenta, in pierderea de densitate de culoare in zonele tatuate. Pentru a nu ajunge in situatii neplacute, este mai bine sa respectati aceste indicatii.

Programarea sedintei de retus sprancene

Este foarte important sa intelegeti importanta programarii si respectarii acestei programari pentru sedinta de retus. Sedinta de retus pentru tatuaj sprancene nu se poate efectua  atata timp cat mai exista cruste sau cojite, deci mai devreme de intervalul comunicat de catre noi nu este posibila. Este recomandat a nu se face nici prea tarziu pentru ca pigmentul din unele linii trebuie improspatat. Pana la retus se poate ca sprancenele sau unele linii sa fie neuniforme, sa para mai deschise la culoare decat ar trebui, sau decat alte linii care par mai inchise. Sprancenele pot parea prea subtiri. De aceea, sedinta de retus trebuie sa aiba loc in intervalul optim de 4-6 saptamani de la data primei sedinte. In unele cazuri, sedinta de retus dureaza putin, acolo unde pielea s-a comportat bine, s-a vindecat frumos si a acceptat pigmentul in mod uniform. In alte cazuri, sedinta de retus dureaza mai mult pentru ca sunt mai multe lucruri de corectat.

De asemenea, pot exista cazuri in care sa fie necesare mai multe sedinte de retus. Aceasta se intampla cel mai des la persoanele ce beneficiaza de o corectie a unui tatuaj vechi gresit realizat. Nu putem 100% oferi garantia unui rezultat optim dupa vindecarea completa a  pielii dupa prima sedinta de retus, intrucat rezultatul vindecat depinde de mai multi factori.

 

Reguli IMPORTANTE!!

La momentul efectuarii programarii, veti primi un set de reguli de respectat inainte de procedura. Este foarte important ca acestea sa fie respectate, deoarece rezultatul vindecat depinde si de acesti factori, nu doar de factorii procedurii realizate in sine. Starea pielii si a sanatatii joaca un rol extrem de important, si daca regulile nu sunt respectate, rezultatul vindecat poate sa nu fie cel scontat.

 

In ce consta tatuajul cosmetic al sprancenelor?

Pentru sprancene se poate alege folosirea unui aparat pentru dermopigmentare, a dispozitivului de microlamelare sau microblading, sau se poate alege varianta mixta, de folosire a ambelor tehnici.

 

Dermopigmentare cu ajutorul aparatului clasic

Procedura de micropigmentare consta in introducerea unui pigment special conceput pentru acest tip de procedura in stratul superficial al pielii prin diferite tehnici de desenare. Acestea difera in functie de zona tatuata.

Cu aparatul de micropigmentare se poate realiza tehnica „fir cu fir” simpla, tehnica „fir cu fir” completata de umplere / umbrire (shading) usoara, tehnica de umbrire / umbrire usoara pe toata suprafata sprancenei (shading), sau tehnica de umplere clasica (ombre) ce se vindeca intr-un efect de spranceana plina, uniforma pe aproape toata suprafata sprancenei. Tot aparatul de dermopigmentare este folosit si in 90% din cazurile in care este necesara o corectie de culoare sau forma a unui tatuaj realizat gresit de tehnicieni nu foarte pregatiti. Pentru fiecare tehnica de tatuaj sprancene se poate folosi un singur tip de dispozitiv, sau mai multe tipuri, in functie de complexitatea procedurii.

Dispozitivele sunt formate dintr-un singur ac, sau mai multe ace asezate unul langa altul, iar alegerea tine de tehnician si de preferintele acestuia in cadrul fiecarei proceduri.

In cadrul studioului nostru de machiaj, tehnica cea mai folosita este de tatuaj sprancene fir cu fir, si necesita folosirea unui dispozitiv cu un singur ac. Nu excludem insa si celelalte dispozitive, deoarece tehnica trebuie adaptata la moment, la calitatea si raspunsul pielii, si la rezultatul dorit, intrucat , in functie de tipul de ten si de caltatea pielii, cateodata singura optiune este tehnica shading sau ombre.

Cand vorbim despre corectarea unui tatuaj vechi gresit realizat, multe cliente, dupa ce aleg efectul de umplere si apeleaza la tehnicieni care nu sunt foarte bine pregatiti, se trezesc cu sprancenele mai rare, deoarece, datorita unei tehnici incorecte, prea agresive, a dispozitivelor utilizate gresit, pe zona lucrată se creaza cicatrici care nu mai permit refacerea bulbului firelor de par din spranceana, lasand astfel goluri inestetice, fara fire de spranceana, si o piele mai subtiata, cicatrizata, care nu primeste pigment nou foarte usor si eficient.

Interventia in astfel de cazuri este mai dificila si presupune un numar mai mare de sedinte pentru a obtine un rezultat vindecat optim.

 

Shading (Umbrire), Powder & Ombre

Tehnicile de umbrire sau umplere sunt recomandate pentru sprancene foarte rare, cu multe goluri, sau care nu mai cresc. Totodata sunt tehnici care se comporta mai bine dupa vindecare pentru un ten foarte gras, unde desenul fir cu fir nu se pastreaza foarte fidel, si se sterge din piele in timp mai scurt.

Tehnicile Shading si Powder, desi in prima faza creaza o intensificare aparenta a sprancenelor, dupa vindecare rezultatul este unul natural, ca o umbra usoara ce completeaza spranceana naturala. Ele reprezinta o alternativa optima pentru cine nu agreaza varianta de fir cu fir, sau pentru persoanele ce beneficiaza deja de desime in spranceana, insa isi doresc o usoara intensificare.

Tehnica Ombre este recomandata pentru persoanele ce nu au fire deloc in spranceana, sau pentru iubitoarele de sprancene accentuate. Astfel de tehnica, dupa vindecare, lasa un rezultat plin, mai accentuat decat oricare dintre celelalte tehnici de dermopigmentare, si poate fi o varianta optima pentru fetele / femeile ce poarta un machiaj mai accentuat zilnic, sau care isi doresc in permanenta sprancene intense.

 

 

tehnica powder realizata cu aparatul clasic de dermopigmentare.

tehnica de umplere, ombre

Tehnica Mixta (Hybrid)

Tehnica hybrid intruneste tehnica fir cu fir (realizata cu aparatul clasic, prin microblading, sau Diamant Blading) cu tehnica shading sau powder. Este recomandata pentru persoanele ce au sprancene foarte rare, cu goluri mari, sau carora acestea lipsesc cu desavarsire (ex: in caz de alopecie). Efectul creat se vindeca tridimensional, si lasa impresia de o spranceana naturala, cu fire naturale, care prezinta o desime pe zona unde accentuam prin umbrire. Puteti vedea exemple concludente in fotografiile alaturate.

Microblading

Cu dispozitivul de microblading sau microlamelare se executa doar fire, iar rezultatul este mult mai fin decat cel obtinut cu aparatul de micropigmentare. Efectul atat imediat asupra pielii este asemanator cu cel lasat de catre aparatul clasic, insa vindecarea este mai usoara si mai rapida.

Trebuie mentionat insa ca, daca procedura este realizata de catre un tehnician fara suficienta experienta, tehnica poate cauza cicatrici mai mari la nivelul pielii, ce se refac mai greu decat prin folosirea tehncii clasice cu aparatul. Recomandam atentie mare in alegerea tehnicianului ce se va ocupa de dvs!

Dispozitivul de microlamelare este alcatuit din mai multe ace aliniate sub forma unor  lamele de diferite forme si dimensiuni. Alegerea acestora tine de preferintele tehnicianului si de necesitatile clientei. Procedura este executata prin miscari manuale, fara a necesita o sursa de curent electric, fara neplacutul bazait.

tatuaj prin microblading inainte si dupatehnica microblading inainte si dupa

 

 

Mentiuni importante

Tehnicile de conturare a sprancenelor sunt tehnici unde maiestria makeup-artistului face diferenta, deoarece ochii sunt adesea foarte diferiti ca forma, sunt persoane care au un ochi mai mare sau mai mic, pleoapa mai descoperita sau mai lasata, ochii exoftalmici, „cazatori”, mai apropiati sau mai departati, arcadele diferite, nasul mai mare sau un pic stramb. Cunostintele in materie de machiaj sunt imperative pentru determinarea corectiilor ce trebuiesc executate la nivelul sprancenelor.

Aceste mentiuni sunt valabile deoarece toti oamenii sunt diferiti, nu exista nici o fizionomie identica, nici chiar ale gemenilor. Ba mai mult, jumatatile fetei oricarei persoane sunt universal asimetrice intr-o masura mai mare sau mai mica. Aceste aspecte necesita atentia si cunostintele unui specialist in machiaj si tatuaj, pentru ca doar acesta poate intelege si ajuta o fizionomie in cele mai mic detalii si in special pentru obtinerea unor sprancene mai frumoase.

Cand ne referim la corectarea asimetriilor nu ne referim la corectii majore raportate la niste masuratori si standarde universale, ci la adaptarea desenului, realizat premergator micropigmentarii, la trasaturile fetei, intr-o forma naturala, care sa avantajeze cat mai mult posibil intregul, clienta.

Veti putea cu usurinta observa, daca veti apela la serviciile noastre, ca, in cadrul sedintei de stabilire a formei sprancenelor, dispozitivul de masurare este folosit foarte putin, doar pentru a verifica daca ochiul a analizat bine situatia si nu au aparut diferente mari de executie. Altfel, datorita asimetriei invariabile, nici nu este indicat ca sprancenele sa fie perfect simetrice. Sloganul nostru este ca jumatatile fetei sunt surori, dar nu gemene, la fel si sprancenele.

Datorita faptului ca specializarile mentorului si liderului Roxana Dumitru se extind pe toata zona de estetica faciala, iar experienta este tradusa in peste 18 ani de practica si nenumarate specializari interne si internationale, cu specializari de comunicare si formare profesionala in cadrul colaborarilor externe, cat si in cadrul Academiei Roxana Dumitru, membrii echipei noastre sunt in permanenta formare si evaluare. Va garantam ca in cadrul studioului nostru veti beneficia de o experienta la cel mai inalt nivel din toate punctele de vedere, comunicare, tehnica si calitate, raportata la nivelul de vechime al fiecarui membru al echipei.

 

Daca doriti sa aflati care sunt preturile va sfatuim sa accesati linkul tatuaj sprancene pret

Mai jos puteti vedea cateva exemple de sprancene care au fost corectate prin tatuaj. De obicei, corectiile vizeaza inaltarea sprancenelor sau arcuirea lor, in unele cazuri indreptarea lor.

sprancene corectate prin tatuajcorectia sprancenei prin tatuajsprancene tatuate corectate

Vindecarea

Rezultatul vindecat este influentat de mai multi factori. De detalii tehnice, si anume: culoarea pigmentului, tehnica aleasa in functie de tipul de ten, tipul de ac / ace folosit, adancimea la care s-a lucrat, presiunea si siguranta realizarii tehnicii, cat si de detalii ce tin de fiecare client in parte, si anume: tipul de ten, care influenteaza detaliile fine si rezistenta in timp, calitatea pielii, starea generala de sanatate, respectarea indicatiilor pre-procedurale, respectarea indicatiilor pentru ingrijire in perioada imediat urmatoare, cat si pe timp lung.

Ceea ce incercam sa evidentiem este faptul ca nu putem garanta rezultatul, intrucat acesta poate varia de la caz la caz, si este influentat de mai multi factori. Daca insa sunt respectate toate indicatiile primite de la tehnicienii nostri, vom obtine cel mai bun rezultat vindecat posibil.

Mai jos puteti sa vedeti cum arata sprancenele dupa vindecare sau dupa retus si vindecare. Veti observa ca dupa vindecare efectul se mai estompeaza si look-ul sprancenei este mult mai natural.

spranceana vindecatasprancene vindecate dupa tatuare

 

Alte articole despre tatuajul sprancenelor

Galerie foto 2 – Tatuajul cosmetic |Echipa Studio-ului Roxana Dumitru|

Numele meu este Ioana Marcu, senior tehnician dermopigmentist in cadrul Studio Roxana Dumitru, si vreau sa va vorbesc despre MACHIAJUL SEMIPERMANENT Din dorinta ca machiajul sa reziste toata ziua, în vacanta sau ...

Galerie foto 1 – Tatuajul cosmetic |Echipa Studio-ului Roxana Dumitru|

Ma numesc Andreea Barbu, sunt make-up artist si dermopigmentist in echipa Roxanei Dumitru. Astăzi , am ales sa vorbim despre tatuajul cosmetic, in primul rand pentru a demonta niste „mituri” ...

Salveaza Feminitatea – Dermopigmentarea sprancenelor in cazuri medicale

Salvează Feminitatea este despre a reda frumusețea naturală femeilor ce suferă de cancer, și trec prin cumplitele tratamente cu citostatice, care le lasă pentru o perioadă lungă fără podoabă capilara, ...

Copyright © 2008-2018 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania

Facebook Messenger
Daca doriti o comunicare facila cu noi este necesar sa va exprimati acordul in acest sens. Apasand butonul Accept sunteti de acord sa rulati scriptul Facebook si sa primiti cookie-ul de la Facebook.
Accept Nu accept