Vindecarea unui tatuaj la sprancene – etape in vindecare

Multi tehnicieni dermopigmentisti vorbesc despre tatuajul sprancenelor, despre microblading, despre sprancene corectate prin tehnica fir cu fir din aparat, arata poze cu micropigmentari proaspete, poze facute imediat dupa procedura, insa foarte putini dintre acestia arata poze cu rezultate vindecate.

Motivul este faptul ca vindecarea nu intotdeauna arata asa cum ar trebui.

inainte si dupa vindecare tatuaj sprancene

Rezultatul optim nu iese decat in vreo 10% din cazuri fara retus. In rest, este necesar un retus, la minim 4 saptamani dupa prima procedura, si cateodata chiar si al doilea retus, la inca 4 saptamani de la primul retus. Asta inseamna ca de la prima procedura vor trece minim 3 luni pana cand sprancenele vor fi in cea mai buna forma. Apoi, in functie de varsta clientei, de tipul de ten, de pigment si de tehnica folosita, este necesar sa se revina la repigmentare o data la 6 – 8 – 12 luni, sau pentru norocosi, si mai rar, la 1 an si jumatate, sau 2 ani, pentru intretinere (repigmentare). Eu am cliente care au revenit si dupa 3 ani cu lucrarea inca vizibila, insa aceste cazuri sunt foarte rare, si depind foarte mult de motivele scrise mai sus, nu de abilitatile tehnicianului dermopigmentist.

 

Ce se intampla in piele cu pigmentul

In ziua procedurii el este introdus in piele. Aspectul este foarte definit, si de multe ori destul de accentuat fata de cum ne-am dori sa fie. Totodata insa nu se poate lucra din prima foarte intens, “ca sa prinda”, ci este necesar sa lucram treptat, in sedinte separate. Multe cliente se gandesc ca aceasta este o strategie de marketing, insa nu este nici pe departe asa. Ba chiar, multi tehnicieni, de frica sa nu fie acuzati de cliente ca au lucrat degeaba, si au incasat banii fara sa ramana mare lucru in piele, lucreaza foarte intens din prima sedinta. Acest aspect duce la ingrosarea pielii, cateodata si la cicatrici. Pe acea zona nu se mai poate insista in prea multe sedinte ulterior, si nici pielea nu va mai primi pigment in repigmentarile urmatoare.

Un alt aspect datorat acestei greseli de tehnica este ca pigmentul introdus in piele, cu cat este introdus mai adanc, cu atat devine mai rece ca si nuanta, si mai rezistent in timp. Asa obtinem cu minim de efort sprancenele acelea gri/verzi, pe care nu le putem corecta multi ani.

Multe cliente nu cunosc acest aspect, si se arata foarte dezamagite cand isi vad lucrarea dupa ce cad “cojitele”, cand se fixeaza in piele. Aspectul este foarte decolorat la inceput, urmand ca in decurs de 4-5 saptamani, culoarea sa se “aseze” si sa se arate in forma finala. Insa chiar si asa, dupa cum am mentionat sus sus, culoarea poate fi foarte putin vizibila dupa o singura sedinta, urmand ca tehnicianul sa adauge, sa completeze, sau sa corecteze la retus.

Mai jos puteti vedea o spranceana in toate etapele, de la cum arata inainte, evolutia pe zile, pana la a 15-a zi, cum arata in ziua 30-a, si cum arata vindecate dupa ce s-a realizat si primul retus.

Persoana in cauza sufera de alopecie, desi in spranceana fotografiata inca se mai vad cateva fire razlete care inca nu au cazut. Rezultatul dorit de aceasta a fost o spranceana naturala, cu un aspect cat mai apropiat de naturalete, fara o definire precisa a conturului. Tehnica folosita se aseamana mult cu tehnica folosita la micropigmentarea unei sprancene barbatesti.

etape de vindecare tatuaj

 

Etape in vindecare:

– prima zi: aspect definit, mai accentuat decat ne dorim dupa vindecare;

– a doua zi: aspect destul de accentuat, care pana seara se mai curata. Este primul strat de culoare, completat de limfa eliminata de catre piele;

– a treia zi: pielea se mai curata, si arata cam ca in prima zi, dar putin mai natural;

– a 4-a zi: suprafata sprancenei incepe sa se usuce, si se formeaza cojite mai subtiri sau mai groase, in functie de ten;

– a 5-a zi: cojitele incep sa se desprinda singure, ajutate de ingrijirea realizata acasa. Aspectul pielii dupa caderea cojilor este unul translucid, albicios, pigmentul nu se vede prea bine. Contrastul zonei in care sunt coji, fata de zona unde acestea au cazut, este foarte mare. Pare ca zona curatata nu a fost lucrata, si ca nu a ramas pigment aproape deloc;

– in zilele urmatoare, dupa caderea completa a cojilor, pigmentul incepe sa se vada din ce in ce mai evident in piele. La 30 zile de la procedura initiala putem vedea intensitatea finala a lucrarii. Abia a poi putem face un retus.

 

Tenul avea aparent un aspect normal spre uscat, insa vindecarea s-a produs ca si cum tenul ar fi fost gras, cu pori dilatati. Aceasta anormalitate se poate datora alopeciei, spre deosebire de tenul unei persoane ce a trecut printr-un tratament de chimioterapie, unde tenul se deshidrateaza extrem, si tatuajul se vindeca foarte definit, dupa cum puteti vedea in articolul scris pe aceasta tema despre campania Salveaza Feminitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copyright © 2008-2022 Roxana Dumitru, Bucuresti - Romania